Het Tor-netwerk helpen, zonder iemand dwars te zitten

De week in 367 woorden

Foute software voor foute regimes – en Nederland

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld: racistische apps in de appstore, filmpjes van hertjes die worden geaaid, policeporn op reddit… Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 367 woorden.

Deze week:

 • …waren we bij ons Ministerie van Veiligheid en Justitie om over een aantal van zijn Wob-verzoeken te praten. Onze Wob-administratie kostte ook tijd deze week en blijft een hels karwei.
 • …zijn we begonnen aan een toer van alle bedrijfssupporters van Bits of Freedom. We zijn benieuwd naar de redenen dat ze supporter zijn geworden, wat ze de belangrijke elementen aan ons werk vinden en of ze ideeën hebben over hoe we meer supporters kunnen vinden.
 • …waren we volop in het nieuws om de ‘class action suit’ van Max Schrems tegen Facebook te duiden.

 

Het nieuws van de week:

Gamma International is gehackt. Het bedrijf achter FinSpy, spionage-software voor opsporingsdiensten, blijkt ook aan de Nederlandse politie te hebben geleverd. Wij vragen ons af waarom we software kopen met functionaliteit die in Nederland niet mag en dan van een bedrijf dat zijn zaken niet op orde lijkt te hebben en levert aan regimes die burgerrechten niet hoog in het vaandel hebben staan. We verwachten snel tekst en uitleg van het Ministerie.

Toetje: 3 if-I-were-you-I-would-reads

 • Generaal buiten dienst Keith Alexander (je weet wel, de meneer met de Star Trek-fetish) kan voor één miljoen dollar per maand ingehuurd worden voor het geven van advies over cybersecurity. Lees in dit artikel van Foreign Policy over hoe hij zijn aanpak heeft gepatenteerd.
 • De Correspondent is een samenwerking aangegaan met The Intercept en publiceerde deze week een vertaling van een artikel over de watchlist van de Amerikaanse regering. Lees ook de analyse van Maurits Martijn.
 • Een paar weken terug was ‘canvas fingerprinting’ als nieuwe methode om mensen online te volgen volop in het nieuws. De auteurs van de studie leggen op het Freedom to Tinker-blog uit dat ‘cookie syncing’ eigenlijk nog problematischer is maar door de pers te moeilijk werd gevonden om goed uit te leggen.
 1. corinna van haastert

  Om mensen bewust te maken van het feit hoe kwetsbaar hun activiteiten op het Internet zijn zouden jullie misschien een affaire kunnen uitlokken, bijvoorbeeld een identiteitsverwisseling, uiteraard met een proefpersoon uit eigen kring! VEEL PUBLICITEIT er omheen; mensen verklaren mij al voor gek, dat ik me er zorgen over maak en er veel meer van zou willen weten.

 2. Ragdoll

  Als kind was me 1977 al bekend dat het netwerk werd opgebouwd.
  En ben daarna ook bekend met de group reserve engineering en het als een groot open publiek netwerk online was met zelfde naam, internet.
  Het is dus een publiek netwerk dat de mensen met elkaar verbind.
  En niet de bedrijven met elkaar want dan was de toegang gewoon moeilijk gelaten wat voor een ingenieur veel makelijker is dan om het zo terug te brengen zodat iedereen er mee om kan gaan en er gebruik van te maken.
  Door de toegang tot het netwerk moeilijk te houden bescherm je zo de bedrijven omdat het zo voor het publiek te moeilijk wordt om nog toegang tot het netwerk te krijgen en kunnen de bedrijven zelf gaan bepalen wie ze toelaten tot het netwerk en wie niet.
  Nu is het dus een open publiek netwerk en het enige wat nodig is om toegang het internet te krijgen is het TCP/IP protocol.
  Een rede daarvoor is b.v dat in regimes die burgerrechten niet hoog in het vaandel hebben staan.
  De mensen in die landen de mogelijkheid te geven zoals de advocaten die opkomen voor de burgerrechten om vrijuit in een land als Nederland te kunnen posten enz.
  Net als met al die spyware, keyloggers, trojan RAT enz.
  Nou heb ik boven nog wel MSX computer liggen en ken nog iemand die op de steenfabriek werkt en handig is met het electrice gedeelte en een netwerkkaartje er in kan prutsen.
  En weet ook nog wel een bouwvakker die daar een browser voor kan schrijven.
  En zo met elkaar op het internet kunnen.
  Deze mensen die wel in staat zijn om voor een oplossing te zorgen maar het niet kunnen veranwoorden buiten het internet of tegen de ICT wereld en waren te vinden in wat de ICT hel of underground werd genoemd.
  Het is maar waarom je op het internet bent en gaat posten.

 3. Ragdoll

  Het geval Copyright.

  Nu wordt de bekende website pirate bay geblokkeerd.
  Als je wel eens een keer een film van pirate bay heb gedownload dan meschien een keer een bestandje opgevallen met de tex,t downloaded from met de naam van een website er achter of om het met naam te noemen, downloaded from demonoid.com.
  Het staat er dus gewoon letterlijk bij door welke website het op het internet wordt gezet.
  En als je nu van het bedrijf was en niet wil dat jou film wordt gedownload welke website zou je dan willen verbieden die de film op het internet zet of die alleen maar laat zien wat op het internet al aanwezig is ?
  En als je nu Tim Kuik van Brein was geweest welke website zou je door de rechter willen aanpakken ?
  Als je nu eens naar de website demonoid kijkt dan kun je daar geen lid van worden of je daarvoor worden uitgenodigd en wat zo dus een selectief groepje van leden is.
  De gene die je uitnodigen zal ook een selectief groepje zijn.
  En zo er ook een selectief groepje zijn die druk maken dat er zo’n bestandje er bij wordt gedaan.
  Wat kun je nou met zo’n bestandje met alleen een text.
  Je kunt b.v die text in een zoekmachine zetten die naar data stream op het internet kijkt zo kun je zien hoe vaak een bestand wordt gedownload en waar het naar toe gaat.
  Zo zie meschien wel eens dat 10% van de verenigde staten die film van dat bedrijf heeft gedownload dat zou dat 5,2 staten zijn.
  En als je dat met de televisie reclame zou doen kost zoiets vele miljoenen, en het internet is wereld wijd.
  Het niet uit of er nou goed of slecht er over gepraat word alles is reclame voor je.
  Zo wordt er een keer een klein meisje van 13 voor het downloaden van een mp3 bestand van haar favoriete artiest gepakt en krijgen de ouders een zo hoge boete die ze nooit betalen kunnen en schikken dan door de computer van de kleine meid af te pakken.
  Maar het leverd zelfs ook geld door dat bestandje er uit te halen en dat bij een kleinere website te hosten en door zoiets als brein de aantal downloads te laten tellen en dan een hoge boete laten betalen en website van het internet te wat ook weer in het nieuws komt.
  Zo wordt er dus veel over je gepraat en kun je de boel gaan manipuleren en naar je hand gaan zetten door het een bepaalde richting uit te gaan sturen en zo passen de overheden hen wet aan ten voordeel van het bedrijf en beslis een rechter ten voordeel van het bedrijf.
  Hoe komt het nou dat net lijkt of niemand dat bestandje ziet.
  De gene die het wel kunnen en ook posten worden dan als een security risico geprofile en gaan van het internet af en door bij een pak boter een broodrooster online ofzo te geven worden er zo een hele boel op het internet gezet en die dan nergens nog informatie kunnen lezen en zo wordt het internet dom gemaakt en gehouden.

  En nu komen ze ook nog security verkopen en splitsen het manipulatie tool profiling in de maag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.