1. Chris

  Laten we vooral niet vergeten dat deze en gene zich niet limiteren tot metadata. Dat is enkel omdat het opslaan van de data zelf te veel kosten meebrengt. En als de data wel interessant genoeg is om op te slaan (inloggegevens, webcam beelden) dan gebeurt dat gewoon.

 2. Martin

  Ben wel verbaasd dat Ton kennelijk dezelfde wachtwoorden gebruikte voor verschillende diensten als google, amazon en twitter..en ook geen two-factor middelen inzet, is mijn inziens niet conform het profiel van iemand die voor B.O.F. werkt

 3. Ton

  Ha Martin,

  Dank voor je reactie. Die wachtwoorden, dat was inderdaad niet heel handig. Overigens hebben die onderzoekers dat gedaan zonder toestemming, wat ook niet netjes is. Bovendien ging het om veelal oude accounts, die ik al tijden niet meer had gebruikt, al ver voor ik bij BoF werkte. Ik wist bv niet eens meer dat ik een account had bij Amazon. Maar ik heb het er bewust in laten staan, omdat t aangeeft dat ook iemand die er normaal gesproken wel op let, nog door het verleden en onhandigheid ingehaald kan worden. Het bewijst maar weer dat iedereen fouten kan maken – en hoe belangrijk het is om daar scherp op te zijn.

 4. Corinna van Haastert

  Ik ben een absolute analfabeet, wat betreft metadata etc. maar zou wel eens op een simpele manier uitgelegd willen krijgen hoe ik in deze tijd nog ongestoord, lees niet afgetapt, mijn computer en telefoon kan gebruiken.
  Het meeste wat ik bij BOF lees gaat mij ver boven mijn verstand, maar heb volgens mij toch enkele websites kunnen vergrendelen????!!!! (zo’n groen slotje ) Kan dat niet bij alles wat ik opzoek???

 5. Hans de Zwart

  Hoi Corinna, probeer eens naar een Privacy Café te komen!

 6. Corinna van Haastert

  Heeee, wat een goede tip! Bedankt daarvoor. Als zo’n Cafe bij mij in de buurt komt zal ik zeker proberen erheen te gaan.Om mij heen merk ik dat mensen hier zo weinig mee bezig zijn. Raadselachtig.

 7. Herman

  Does it not depend on which device you use, as the BlackPhone is an encrypted device! And BlackBerry10 devices are the safest devices to have!? I know iPhone and Android lack security and privacy!

 8. Encke

  Great research and article. I’m going to pass it around. Thanks

 9. Rolf

  who cares

 10. Guest

  Sounds like Ton got rickrolled

 11. Justus Römeth

  Zou heel interesant zijn om te kijken hoe veel je via metadata kan uitvinden als iemand een VPN en PGP gebruikt.

  De Duitse tijdschrift Die Zeit heeft trouwens een soortgelijk experiment met de Duitse Bondsdaglid Malte Spitz gedaan: http://www.zeit.de/datenschutz/malte-spitz-data-retention

 12. Dave

  I’d be interested to know what the definition of metadata is used by the article. From the writing, it’s implying that the headers of the layer 7 data packets are metadata. Technically though these aren’t, as they part of the (layer 4-5) body of the packets.

  This is sort of ambiguous and has a tad bit of exaggeration

 13. Trevor

  Welcome to the present from the past. In the past someone followed you, took photos, went through your rubbish, talked to people you talked to, intercepted and read your mail and tapped your land phone line. In the present you leave a trail just like you did in the past. Can’t wait to see the future, wonder what they will be able to do there?

 14. Roy B.

  The fact that someone has the right to invade Ton’s privacy is not a comfortable feeling. Ton has no idea all his information is being recorded and it creates problems for him accomplishing things he wants to accomplish, predominately. Germany is a great country to regulate the information coming from TON. Encryption is protection on his personal texts.

 15. Thiana

  There is a difference in that the past method required active involvement of one or more people in that investigation. In the modern age, that stalking is done entirely automatically and the results available on demand forever.

 16. FaradayDC414

  Did NOBODY ELSE see that Ton got “rickrolled”?

 17. Hans de Zwart

  🙂

  It has been noticed before.

 18. kurmanath

  Who said governments care a damn about us? They watch us every second.

 19. Look at our Ringland site!

  Wow! In tthe ennd I got a blog froom where I be capable
  of really get valuable facts regarding myy study
  and knowledge.

 20. Kathie

  I know this web page gives quality dependent articles and extra
  stuff, is there any other website which presents ssuch data in quality?

 21. φθηνη ασφαλεια αυτοκινητου αγιος δημητριος

  Thanks in support of sharing such a nice opinion, paragraph is good, thats why i have read
  it fully

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.