Minority Report: ik ga onschuldig zijn

We stellen graag aan je voor: Marietta Buitenhuis

Geef de NSA meer uien om te pellen

We hebben regelmatig stagiairs bij ons op kantoor die interessant onderzoek doen. Op dit moment is dat Mariëtta Buitenhuis, student rechten, die zich aan het verdiepen is in de wondere wereld van dynamic pricing. We stellen haar graag aan je voor:

Marietta1“Ik ben Mariëtta en studeer in 2014 af als jurist aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben al een tijd geïnteresseerd in privacygerelateerde onderwerpen. Zo heb ik in het tweede jaar van mijn studie een onderzoek gewijd aan preventief fouilleren, de juridische voorwaarden en de effectiviteit daarvan. Dit heeft mijn ogen geopend voor het belang van burgerrechten zoals privacy en lichamelijke integriteit en op welke manier deze kunnen worden ingeperkt.

Tijdens het afstuderen is mijn aandacht voor privacy verschoven naar het internet en heb ik mijn scriptie geschreven over dynamic pricing. Dynamic pricing is een praktijk waarbij aanbieders op basis van persoonsgegevens online afwijkende prijzen kunnen hanteren voor verschillende afnemers. Bits of Freedom wilde weten wat het juridisch kader is om dynamic pricing toe te passen en dit heb ik in mijn afstudeerscriptie onderzocht. Nu ga ik bij BoF aan de slag om uitwerking te geven aan de aanbevelingen uit mijn onderzoek. Naast mijn studie en stage bij Bits of Freedom ben ik politiek actief in Apeldoorn.”

 1. Menno

  Doe je best 😉 ,veel plezier en vooral bedankt!

 2. Blije Economie (Suuz Polman)

  Dynamisch prijzen van artikelen is bekend van de weekmarkten, waar met name tegen sluitingstijd vele zaken stukken goedkoper worden aangeboden. En niet 3 maar 5 planten in 1x kopen geeft ook een voordelig prijsverschil. Als dynamisch prijzen de economie blijer maakt, prima ! Opgeteld: reuze benieuwd naar de effecten op internet. Wij horen graag snel meer.

  • Theo

   Met ‘dynamisch prijzen’ in dit artikel wordt bedoelt dat iemand die met een dure jas op de weekmarkt rondloopt een andere prijs moet betalen als iemand anders.

 3. Corrien

  Ik ben er reeds lange tijd achter dat bv, kleine installateurs en zzp’rs veel
  meer betalen bij een groothandel dan een grote installateur. Ditzelfde geld ook voor kleine winkeliers.
  Daardoor kan een kleine ondernemer maar moeilijk concurreren en zijn onderneming laten groeien. Ik heb verschillen in prijzen waargenomen van wel 40% voordeel op de inkoop tgv de grotere ondernemer.
  Ik vind dit niet kloppen.

 4. Mariëtta Buitenhuis

  Bedankt allemaal! Ik ga met veel plezier aan de slag.

 5. tifkap

  beetje laat, maar: Success! ben benieuwd naar de resultaten van de studie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.