• Menu

0 recente resultaten

We stellen graag aan je voor: Marietta Buitenhuis

We hebben regelmatig stagiairs bij ons op kantoor die interessant onderzoek doen. Op dit moment is dat Mariëtta Buitenhuis, student rechten, die zich aan het verdiepen is in de wondere wereld van dynamic pricing. We stellen haar graag aan je voor:

Marietta1“Ik ben Mariëtta en studeer in 2014 af als jurist aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben al een tijd geïnteresseerd in privacygerelateerde onderwerpen. Zo heb ik in het tweede jaar van mijn studie een onderzoek gewijd aan preventief fouilleren, de juridische voorwaarden en de effectiviteit daarvan. Dit heeft mijn ogen geopend voor het belang van burgerrechten zoals privacy en lichamelijke integriteit en op welke manier deze kunnen worden ingeperkt.

Tijdens het afstuderen is mijn aandacht voor privacy verschoven naar het internet en heb ik mijn scriptie geschreven over dynamic pricing. Dynamic pricing is een praktijk waarbij aanbieders op basis van persoonsgegevens online afwijkende prijzen kunnen hanteren voor verschillende afnemers. Bits of Freedom wilde weten wat het juridisch kader is om dynamic pricing toe te passen en dit heb ik in mijn afstudeerscriptie onderzocht. Nu ga ik bij BoF aan de slag om uitwerking te geven aan de aanbevelingen uit mijn onderzoek. Naast mijn studie en stage bij Bits of Freedom ben ik politiek actief in Apeldoorn.”

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag