• Menu

0 recente resultaten

De week in 262 woorden

Weekend! Hét moment om bij te lezen over alles wat je afgelopen week miste op internetvrijheidsgebied. Wij helpen je graag een handje met deze korte samenvatting:

Deze week:

  • …waren we in Zweden voor het Stockholm Internet Forum. Er werd – net als twee jaar terug – veel gepraat over het oplossen van problemen, zonder dat er echt een oplossing werd genoemd.
  • …is onze nieuwe stagiair Marietta Buitenhuis begonnen. Ze gaat een heel interessant project doen waar we nu nog weinig over kunnen zeggen, maar waar mogelijk interessante resultaten uit zullen komen.
  • …zaten we in een panel met de altijd scherpe Evgeny Morozov. Onze korte toespraak vooraf kun je hier teruglezen (plus een link naar de registratie van de avond).

Het nieuws van de week:

In het verder vrij summiere jaarverslag van de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, viel één feit in het bijzonder op. De Nederlandse diensten hebben dankzij informatie uit PRISM een aanslag in Nederland kunnen voorkomen. En met dat ene feit moeten we het dan maar doen, want zondere verdere context of de mogelijkheid om meer informatie te krijgen, roept deze kennis helaas meer vragen op dan dat het beantwoordt.

Toetje: 3 I-would-reads:

  • Technische terminologie kan soms een totaal verkeerd frame scheppen. Zo legt Adam Greenfield uit hoe misleidend de term ‘beacon’ is.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag