EU hof brengt internetvrijheid in lastige spagaat

Help ons jouw rechten te verdedigen in Brussel!

Plasterk moet openheid geven over afluisterpraktijken

Zoek je stempas maar vast op. Over een week zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. En omdat steeds meer belangrijke wetgeving uit Brussel komt, is het is belangrijk dat je een politicus vindt die jij met je stem kunt vertrouwen.

Digitale Vrijheidswijzer
We hechten vanzelfsprekend veel waarde aan jouw internetvrijheid. Daarom hebben we in Brussel geknokt tegen ACTA en de bewaarplicht en daarom maken we ons hard voor sterke Europese privacywetgeving en netneutraliteit. En er komt nog heel wat nieuwe relevante Europese wetgeving aan. Ons werk kunnen we beter doen als we over deze onderwerpen kunnen praten met politici die begrijpen hoe het internet werkt.

And this is where you come in. Met onze Digitale Vrijheidswijzer kun je de standpunten over internetvrijheid van Nederlandse politieke partijen vergelijken. De keuze is reuze aangezien de standpunten behoorlijk verschillen. Dus zorg dat je stem uitbrengt op een partij die het beste met jouw internetvrijheid voorheeft.

Beloon persoonlijke inzet
Bovendien kies je niet alleen voor een partij, maar ook voor een kandidaat. Politici kiezen binnen hun partij namelijk zelf bij welke onderwerpen ze hun prioriteiten leggen. Met onze Europese collega’s voeren wij vandaag actie om de aspirant-Europarlementariërs met hart voor internetvrijheid in het zonnetje te zetten.

Doe jij ook mee? Beloof je stem uit te brengen op een kandidaat die het Handvest voor Digitale Burgerrechten heeft ondertekend. Inmiddels hebben al zesentwintig Nederlandse kandidaten van zes verschillende partijen deze stap gezet.

Om meer kandidaten over de streep te trekken, kun je net als onze medewerkers vandaag een WePromise #privaselfy uploaden (en dat zeggen we half grappend, half serieus). Als jouw favoriete aspirant-Europarlementariër nog niet heeft getekend voor het Handvest, vraag hem of haar dan om contact met ons op te nemen.

Maar wat je ook doet, kies voor jouw internetvrijheid en ga op 22 mei stemmen.

Bekijk in dit filmpje waarom internetheld Jacob Appelbaum WePromise ondersteunt:

Screenshot from 2014-05-15 16:25:33 

 1. fx

  Blijft jammer dat de Piratenpartij ontbreekt in de Digitale Vrijheidswijzer. Het zou goed zijn om een stem op de grote partijen wat minder vanzelfsprekend te maken.

  • Jos

   Niet alleen de Piratenpartij, ook de Partij voor de Dieren hecht een groot belang aan (internet)privacy, terwijl partijen als D66 en Groenlinks in het verleden ruimschoots hebben laten blijken dat ze privacy in woord belangrijk vinden, maar als het op stemgedrag aankomt dat niet hardmaken. Jammer dat echte privacypartijen zelfs genegeerd worden door organisaties als BoF.

  • sh

   Inderdaad bijzonder raar dat de PiratenPartij niet in deze kieswijzer voorkomt. Als er 1 partij van internet, vrijheid en privacy af zou moeten weten dan zeker deze partij.

 2. Pinkeltje

  Ik mis Gunter Niessen.
  De man heeft tenminste nog een visie (oke, misschien niet de meest geniale….alhoewel?).

  En daarbij laat hij zien wat de rest achter een net pak en uitgestreken gezicht verbergt.

 3. Bram

  Het europees parlement is een ondemocratisch instituut wat leidt tot afnemen van vrijheden zo lang het bestaat.

  De enige stem voor vrijheid is dus tegen europa stemmen. Dat is ook de enige mogelijkeheid om de handelsunie te redden. Als het europees parlement opgeheven wordt kan de handelsunie bloeien en anders niet.

  Kijktip:
  http://www.youtube.com/watch?v=cO4Ayo4mYZg

 4. Borgen

  Wordt er na verloop van tijd ook nog gecontroleerd of deze zich qua stemgedrag zich ook echt aan het
  houden?

 5. Nana

  Net op de Piratenpartij gestemd. Die zou je op z’n minst hiertussen verwachten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.