• Menu

0 recente resultaten

De week in 234 woorden

Weekend! Een mooie gelegenheid om bij te lezen over alles wat er deze week gebeurde op internetvrijheidgebied. Wij helpen je graag een handje met een korte samenvatting:

Deze week:

  • … hebben we een berg administratie voor allerlei veelbelovende Wob-verzoeken gedaan. Zo zijn we bijvoorbeeld in bezwaar gegaan naar aanleiding van een beslissing over een Wob over het ‘Nationaal Detectie en Response Netwerk’.
  • … hebben we een zogenaamde WTF-lecture gegeven voor de alternatieve business school Knowmads.
  • … hebben we meegeschreven aan gids voor een aankomende Europese ISDS-consultatie, samen met onze collega’s van EDRi. Deze gids moet het straks makkelijk maken voor elke Europese burger om input te geven op de consultatie.

Het nieuws van de week:

‘Een opvallende uitspraak van onze Minister van Defensie Hennis. In de discussie rond de metadata die Nederland levert aan de VS verkondigde ze dat ze geen aanwijzingen heeft dat door Nederland verzamelde metadata wordt gebruikt bij zogenaamde ‘illegale targeted killings’. Maar aangezien de geheime diensten elkaar nooit vertellen waar ze uitgewisselde data voor gebruiken, kan ze dat helemaal niet zeker weten.

Toetje: 3 I-would-reads:

  • Ok, afluisteren is nooit cool. Maar wanneer twee kunstenaars met een Raspberry Pi een lamp bouwen die conversaties -anoniem- op Twitter zet, om discussie te starten over privacy in de publieke ruimte, kunnen we dat best waarderen.
  • Engeland, je zou er maar wonen. Naast de regen. de spionerende GCHQ en het draconische internetfilter, blijken ze ook hun klaslokalen vol te hangen met camera’s.
  • In Nederland hebben we netneutraliteit, in Europa straks ook, maar in de VS lijkt het totaal de verkeerde kant op te gaan. Ondanks eerdere beloftes van president Obama.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag