De week in 266 woorden

Sunday, lazy sunday! Tijd om te doen waar je de afgelopen dagen niet aan toekwam. Zoals bijlezen over alles wat er deze week gebeurde op internetvrijheidgebied. Wij helpen je graag een handje met een korte samenvatting:

Deze week:

  • … heeft Rejo in een vierluik van blogs ons standpunt over de notificatieplicht na inzet van opsporingsbevoegdheden uitgelegd en er een position paper over gepubliceerd: Met minder moeite meer transparantie.
  • … hebben we een nieuw verdienmodel geïntroduceerd. Na ophef hebben we besloten de proef door te laten gaan, maar nu nog even niet.
  • … hebben we heel hard gewerkt om de Nederlandse netneutraliteit niet te laten ondermijnen door slechtere Europese regelgeving van Eurocommissaris Kroes. Daarover gesproken;


Het nieuws van de week:

Goed nieuws! Na een spannende aanloop stemde het parlement vóór netneutraliteit en dus tegen het oorspronkelijke voorstel van Eurocommissaris Kroes. Kroes’ voorstel leek netneutraliteit te beschermen, maar bevatte teveel zwakke punten. Die zijn voor een belangrijk deel gerepareerd door het parlement. Nu zal de Raad van ministers zich nog moeten buigen over netneutraliteit, maar een hele belangrijke stap is dus gezet.

Toetje: 3 I-would-reads:

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.