Notificatieplicht: driedubbelplus winst (4/4)

Nog een paar uur om het internet te redden

Notificatieplicht: administreren was nog nooit zo makkelijk (3/4)
DOSSIER: Netneutraliteit

Morgenochtend om half twaalf stemt het Europees Parlement over de toekomst van netneutraliteit. Vandaag en morgenochtend is daarom onze laatste kans om politici te laten weten dat je van ze verwacht dat ze echte netneutraliteit steunen. Alle remmen los!

Als er morgen een goede tekst wordt aangenomen vieren we feest. Die tekst garandeert netneutraliteit in de Europese Unie. Het alternatief, zoals voorgesteld door de Europese Commissie, heet wel netneutraliteit maar is dat niet. Het is een slap aftreksel dat telecombedrijven  bevoordeelt en de mogelijkheden van startups sterk beperkt.

De meeste Nederlandse politici begrijpen dit en steunen de voorstellen pro netneutraliteit. Het is echter de vraag of dat genoeg is, omdat leden uit andere landen er nog anders over denken. Met name de European People’s Party (EPP) en de Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) zijn verdeeld. Stemmen van leden van deze fracties zijn hard nodig om een meerderheid te krijgen.

Dus wat kun je doen?

1. Klik op onderstaande afbeelding

Screen Shot 2014-03-31 at 2.12.42 PM

 

 

 

 

2. ‘Email your Parlementarian’.

3. Realiseer je dat ieder parlementslid jouw parlementslid is. We zijn immers één Europa! Selecteer daarom liefst een Engels, Duits of Pools parlementslid van de EPP of ALDE fractie.

4. Wees creatief! Schrijf een vlammend betoog over innovatie, het open internet, de toekomst, de sky en de limit. Of klik op ‘Email now’. Vul wel een subject (tip: save net neutrality) in en sluit af met een naam.

5. Herhaal, herhaal, herhaal. Iedere stem telt morgen.

 1. Michaël de Vos

  Dear Geachte mw. Wortmann-Kool,

  Vandaag wordt gestemd over internetneutratliteit. Ik reken er op dat u zich als Christen-Democraat opwerpt als beschermvrouw van vrije meningsuiting en vrijheid van gedachten. De onverdraagzaamheid in de wereld grijpt wild om zich heen. Meer en meer “onwelgevallige” meningen worden domweg geblokkeerd zo niet: strafbaar gesteld.

  Zorg er alstublieft voor dat Internet ècht vrij en ècht onvoorwaardelijk blijft.

  Hoogachtend,

  Michaël de Vo

 2. g.peeters

  Gemailed naar engels, duits, pools en nederlands lid vh parlement.

  Goede actie. Helaas geeft dit voorstel opnieuw ook het gevaar van de europese regel mastodont aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.