• Menu

0 recente resultaten

Nog een paar uur om het internet te redden

Morgenochtend om half twaalf stemt het Europees Parlement over de toekomst van netneutraliteit. Vandaag en morgenochtend is daarom onze laatste kans om politici te laten weten dat je van ze verwacht dat ze echte netneutraliteit steunen. Alle remmen los!

Als er morgen een goede tekst wordt aangenomen vieren we feest. Die tekst garandeert netneutraliteit in de Europese Unie. Het alternatief, zoals voorgesteld door de Europese Commissie, heet wel netneutraliteit maar is dat niet. Het is een slap aftreksel dat telecombedrijven  bevoordeelt en de mogelijkheden van startups sterk beperkt.

De meeste Nederlandse politici begrijpen dit en steunen de voorstellen pro netneutraliteit. Het is echter de vraag of dat genoeg is, omdat leden uit andere landen er nog anders over denken. Met name de European People’s Party (EPP) en de Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) zijn verdeeld. Stemmen van leden van deze fracties zijn hard nodig om een meerderheid te krijgen.

Dus wat kun je doen?

1. Klik op onderstaande afbeelding

Screen Shot 2014-03-31 at 2.12.42 PM

 

 

 

 

2. ‘Email your Parlementarian’.

3. Realiseer je dat ieder parlementslid jouw parlementslid is. We zijn immers één Europa! Selecteer daarom liefst een Engels, Duits of Pools parlementslid van de EPP of ALDE fractie.

4. Wees creatief! Schrijf een vlammend betoog over innovatie, het open internet, de toekomst, de sky en de limit. Of klik op ‘Email now’. Vul wel een subject (tip: save net neutrality) in en sluit af met een naam.

5. Herhaal, herhaal, herhaal. Iedere stem telt morgen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag