• Menu

0 recente resultaten

De week in 253 woorden

Weekend! Tijd om te doen waar je de afgelopen vijf dagen niet aan toekwam. Zoals bijlezen over alles wat er deze week gebeurde op internetvrijheidgebied. Wij helpen je graag een handje met een korte samenvatting:

Wij hebben deze week onder andere:

Het nieuws van de week:

Edward Snowden reageert op vragen van het Europees Parlement over NSA-praktijken in Europa. Sowieso erg interessant, maar voor Nederland is er één gedeelte zelfs bijzonder relevant. Hij vertelt namelijk over hoe de NSA actief andere landen helpt om de bevoegdheden van de geheime diensten uit te breiden. En in het licht van het aankomende wetsvoorstel voor een massale internettap, roept dat veel vragen op.

Toetje: 3 could-reads voor het weekend:

  • “Is the internet good or bad? Yes.” Digitale tools maken zowel protest als surveillance mogelijk. Een boeiend artikel over de invloed die dit heeft op de democratie.
  • Satoshi Nakamoto: de geheimzinnige naam achter Bitcoin heeft eindelijk een gezicht. Althans, dat beweert een journalist van Newsweek, die de man opspoorde en praktisch doxte, door zijn adres, geboortedatum en foto’s van zijn huis online te zetten. Nakamoto zelf beweert overigens niets met Bitcoin te maken te hebben.
  • Enigszins uit de oude doos, maar wel interessant, dit verhaal over Club Mate: hoe een Duits drankje uitgroeide tot favoriete brandstof van de hackerscene.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag