Bits of Freedom zoekt gepassioneerde en ervaren jurist [vacature] – gesloten

Update: Deze vacature is inmiddels gesloten.

Wie zoeken wij? Een gedreven, zelfstandige en professionele jurist. Door het naderende vertrek van één van onze juristen hebben we plek voor nieuw talent. Bits of Freedom zoekt een ervaren jurist die gespecialiseerd is in digitale grondrechten en met de rest van het team wil opkomen voor internetvrijheid.

Het belangrijkste? Je bent gepassioneerd — je wilt je inzetten om communicatievrijheid en privacy te verdedigen. Daarnaast volg je technologische ontwikkelingen op de voet en wil je complexe materie precies doorgronden. Je hebt gevoel voor het politieke krachtenveld en weet beleidsmakers goed te informeren over onze standpunten.

Jouw juridische expertise en sociale skills kunnen het succes van Bits of Freedom verder vergroten. Je hebt ervaring op één of meer voor ons werk relevante rechtsgebieden zoals privacyrecht, telecommunicatierecht, auteursrecht en strafprocesrecht. Omdat je één van de gezichten van Bits of Freedom zal worden, is het van belang dat je uitstekend kunt schrijven, goed kunt spreken en graag presenteert. Omdat je in een klein team zult werken, spreekt voor zich dat je goed kunt samenwerken met de andere teamleden. Daarnaast is het belangrijk dat je initiatiefrijk en flexibel bent.

Wat zul je doen? Met de rest van het team vrijheid en privacy op internet verdedigen. Bits of Freedom is een kleine organisatie met grote ambities. We zetten ons in voor een open internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie met elkaar kan blijven delen. We richten ons daarbij met name op de situatie in Nederland. Op Europees en internationaal niveau werken we samen met andere organisaties.

Werken voor Bits of Freedom is afwisselend. Je zult relevante juridische ontwikkelingen op het gebied van internetvrijheid signaleren en analyseren. Aan de hand van jouw bevindingen zul je samen met onze achterban de politiek adviseren en zo beter beleid bevorderen. Je zult daarnaast vaak via de media of op andere manieren een breed en divers publiek voorlichten over inperkingen op onze internetvrijheid en hoe die vrijheid beter kan worden beschermd. Je werkt op ons kantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij? Bits of Freedom biedt je de unieke kans om te werken bij een jonge organisatie met grote ambities, die belangrijk werk doet. Wij bieden je een inspirerende en uitdagende baan waarin jij je grenzen kunt verleggen op inhoudelijk, communicatief en operationeel vlak. We bieden je veel vrijheid om Bits of Freedom vorm te geven, ruim baan voor eigen initiatieven en veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op te bouwen en jezelf als expert op onze thema’s te profileren. Het salaris is conform overheidsschalen. Een parttime aanstelling is bespreekbaar (minimum 32 uur per week).

Over Bits of Freedom en procedure. De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. De organisatie staat onder leiding van Hans de Zwart. Het bestuur wordt gevormd door Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne), Lonneke van der Velden (Universiteit van Amsterdam) en Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd).

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Hans de Zwart: +31 6 2185 6845, hans.dezwart@bof.nl of Janneke Slöetjes: +31 6 1795 3655, janneke.sloetjes@bof.nl. Gelieve een sollicitatiebrief met CV en referenties te mailen aan Hans de Zwart (naar bovenstaand e-mailadres) vóór 27 januari 2014. Je hoort uiterlijk 31 januari 2014 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

*Update: Deze vacature is inmiddels gesloten, het heeft dus geen zin meer om je sollicitatiebrief te sturen.*

 

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.