Hoe we #onsinternet terugveroveren: door tracking te stoppen

Deze week voeren we een donateurscampagne om het internet terug te claimen. En dat is nodig. Ons internet word geprofileerd, getrackt, geanalyseerd –  met grote sleepnetten. Exhibit 3: de grote Europese bedrijvenlobby tegen privacy.

Het afgelopen jaar hebben we in Europa hard gewerkt aan regels om te zorgen dat bedrijven niet zomaar onze privé-gegevens mogen verzamelen. Maar de lobby van grote bedrijven bleek ongekend machtig. Het komende jaar wordt dan ook heel spannend: krijgt de verzameldrift van bedrijven vrij spel?

Dat moeten we voorkomen. Omdat een internet waar bedrijven meer over je weten dan jijzelf, niet een vrij internet is. En omdat de NSA de massale trackingsystemen van bedrijven als Google gebruikt om zelf onverdachte burgers te bespioneren.

Daarom proberen we deze week 787 nieuwe donateurs binnen te halen: 1 nieuwe donateur voor elke 10.000.000 euro budget van de NSA. Word nu ook donateur en help ons het internet terugclaimen. En ben je al donateur? Roep dan één vriend of collega op om ons te steunen.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.