Het onomstotelijke bewijs dat metadata gedragsgegevens zijn

Hoe we #onsinternet terugveroveren: door tracking te stoppen

Wie helpt het PvdA EU verkiezingsprogramma verbeteren?

Deze week voeren we een donateurscampagne om het internet terug te claimen. En dat is nodig. Ons internet word geprofileerd, getrackt, geanalyseerd –  met grote sleepnetten. Exhibit 3: de grote Europese bedrijvenlobby tegen privacy.

Het afgelopen jaar hebben we in Europa hard gewerkt aan regels om te zorgen dat bedrijven niet zomaar onze privé-gegevens mogen verzamelen. Maar de lobby van grote bedrijven bleek ongekend machtig. Het komende jaar wordt dan ook heel spannend: krijgt de verzameldrift van bedrijven vrij spel?

Dat moeten we voorkomen. Omdat een internet waar bedrijven meer over je weten dan jijzelf, niet een vrij internet is. En omdat de NSA de massale trackingsystemen van bedrijven als Google gebruikt om zelf onverdachte burgers te bespioneren.

Daarom proberen we deze week 787 nieuwe donateurs binnen te halen: 1 nieuwe donateur voor elke 10.000.000 euro budget van de NSA. Word nu ook donateur en help ons het internet terugclaimen. En ben je al donateur? Roep dan één vriend of collega op om ons te steunen.

 1. biggy28 (niet mijn echte naam)

  Tja,tegenwoordig moet je je altijd bewapenen om je privacy te beschermen tegen overheden.
  Geen overheid is meer te vertrouwen.
  Ik gebruik nu Mullvad open vpn en betaal 60 euro per jaar,omdat ik niet wil dat mijn data wordt bewaard door die stompzinnige wet bewaarplicht telecomgegevens in de EU.
  Het gaat ze niets aan.
  Ik heb wel eens waar niks te verbergen,maar ja tegenwoordig wordt de privacy van mensen gewoon op straat gegooid,zonder dat ze dat weten.
  Ik ben ook blij dat de stichting B.O.F er is zodat we met zijn alleen een vuist kunnen blijven maken voor een veilig internet.
  Zo juist heb ik ze wat gedoneerd.
  Ik hoop dat de stichting B.O.F het hooft boven water zal houden,en dat we wereldwijd met zusterorganisaties van B.O.F kunnen zorgen dat internet veilig blijft,en de privacy gewaarborgd word van iedere internetter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.