• Menu

0 recente resultaten

Datadagboek nu ook te volgen via De Correspondent

Begin dit jaar verscheen de eerste aflevering van het Datadagboek op ons blog. Vrijwilliger Douwe ging op zoek naar zijn digitale sporen, gewapend met PIM, een voorraad postzegels en vooral een onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Die zoektocht is niet onopgemerkt gebleven: vanaf deze week kun je zijn belevenissen ook volgen op online nieuwsplatform De Correspondent.

En dat is goed nieuws! Er is in de strijd om online vrijheid veel meer te doen dan zeven medewerkers op een kantoor in Amsterdam aankunnen. We zijn dan ook altijd enthousiast om initiatieven van vrijwilligers als Douwe te steunen, of die nou onder de vlag van Bits of Freedom worden uitgevoerd of niet. In onze ogen is Bits of Freedom een onderdeel van een veel grotere beweging die opkomt voor digitale burgerrechten.

Dat het Datadagboek nu is opgepikt door een serieus medium als De Correspondent is voor ons een bevestiging van die filosofie. En het is op meer manieren goed nieuws. Het betekent dat veel meer lezers kennis kunnen maken met dit belangrijke onderwerp. Het betekent ook dat er blijkbaar interesse is in dit onderwerp onder het ‘mainstream’ publiek. En het betekent natuurlijk dat Douwe gewoon goed kan schrijven.

Klik hier voor eerste aflevering van het Datadagboek op De Correspondent.

Vanzelfsprekend zijn nieuwe afleveringen nog steeds te volgen via ons eigen blog. Houd bof.nl/datadagboek in de gaten!

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag