• Menu

0 recente resultaten

Meet Michiel: onze nieuwe ambassadeur!

Met trots kondigen we aan dat 3FM-dj Michiel Veenstra de eerste officiële ambassadeur wordt van Bits of Freedom. De Glazen Huis-bewoner zal als ambassadeur zijn stem lenen aan Bits of Freedom en onderwerpen als communicatievrijheid en privacy op de kaart zetten bij een groter publiek.

Michiel hoefde naar eigen zeggen geen twee keer na te denken toen we hem vroegen om onze ambassadeur te worden:

“Ik ben gek op internet, social media en nieuwe gadgets! Maar het mag duidelijk zijn dat we ons in toenemende mate moeten afvragen wat de schaduwkanten van deze nieuwe toepassingen zijn. Het is goed dat er een organisatie is als Bits of Freedom, die kritisch kijkt naar online ontwikkelingen en de gevolgen hiervan voor onze vrijheid.”

Als beroepsnerd is Michiel zeker niet onbekend met de onderwerpen van Bits of Freedom: voordat hij werd ontdekt als radiotalent werkte hij als webmaster bij de radio. Niet lang daarna begon hij als internetondernemer een eigen contentbedrijf. Maar 3FM-fans zullen Veenstra vooral kennen van zijn populaire blog over internet en technologie, dat hij al meer dan tien jaar bijhoudt.

De dj, die elke avond live op 3FM te horen is tijdens zijn 3 uur durende radioprogramma, is bovendien een van de eersten die begin jaren ’90 slaagden voor de opleiding Digitale Journalistiek in Utrecht. Een internetliefhebber van het eerste uur dus. Als Glazen Huis-bewoner weet Michiel bovendien maar al te goed hoe het voelt om 24/7 gevolgd te worden…

Michiel zal als ambassadeur aandacht besteden aan relevante onderwerpen in zijn programma en ook een rol spelen in de uitreiking van de Big Brother Awards dit jaar.

Bits of Freedom komt op voor de rechten van alle internetters. Dus het is voor ons belangrijk dat een zo groot mogelijk publiek kennis maakt met problemen rond online vrijheid en veiligheid. We zijn dan ook ontzettend blij met de steun van deze meervoudig meest invloedrijke Twitteraar!

En als ambassadeur mag het niets-te-verbergen-t-shirt dan niet in zijn collectie ontbreken natuurlijk…

 

Veenstra Van Daalen

 

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag