Bits of Freedom in Brussel voor jouw privacy

We proudly present BitLabs: ons samenwerkingsplatform

De broncode van het KLPD Bredolab programma

Sinds de start van Bits of Freedom hebben honderden enthousiaste vrijwilligers contact met ons opgenomen. Tegelijkertijd krijgen we geregeld mailtjes van mensen die een leuk idee hebben om internetvrijheid te beschermen. Daarom hebben we een platform gebouwd dat vrijwilligers en ideeën bij elkaar brengt: BitLabs! En de eerste versie lanceren we vandaag.

Wat is het?

Zie BitLabs als een soort Kickstarter voor internetvrijheidprojecten. Veel vrijwilligers willen bijdragen – en nu kunnen ze hun specialisme en beschikbare tijd eindelijk duidelijk aangeven. Bovendien krijgen we enorm veel leuke ideeën voor projecten – nu kunnen die makkelijker worden gepresenteerd en uitgewerkt. Samen met UncInc hebben we daarom BitLabs gebouwd.

We zijn erg benieuwd: we hopen dat dit de samenwerking verbetert, maar de site is nog lang niet uitontwikkeld. Dit is dan ook een soft launch: we gaan voorzichtig kijken hoe het bevalt. We zullen beginnen met één of twee projecten. En we horen heel graag jullie kritische commentaar! We hopen dat de werking van de website voor zich spreekt. Maar mocht je nog vragen hebben: aarzel niet om die te stellen.

Schrijf je in op BitLabs en help internetvrijheid te verdedigen vanachter je computer. Alle leden zijn openbaar, maar je kunt jezelf onder een pseudoniem registreren. En tot slot: mocht je verder willen hacken aan het platform: de broncode is beschikbaar onder een BSD-licentie. Stuur een mailtje naar info@bof.nl.

  1. erik

    waarom kom ik meer dan 100.000 requests naar bitlabsbeta tegen in mijn dns resolver?

    • Rejo Zenger

      Erik, zou je zo vriendelijk willen zijn om mij een e-mail met iets meer details, zoals tijdstippen, bron-IP-adressen, opgevraagde type records en precieze hostname, op rejo.zenger@bof.nl? Dan kunnen we het snelst achterhalen wat er precies gebeurt en of en hoe we dat kunnen verhelpen. Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.