• Menu

0 recente resultaten

Organisaties voor internetvrijheid in andere landen

Naast Bits of Freedom zijn er meerdere organisaties, binnen en buiten Europa, die opkomen voor vrijheid en privacy op internet in andere landen. Wij belichten een paar organisaties waarmee we samenwerken en die het volgen waard zijn.

La Quadrature du Net

Het Franse La Quadrature du Net, onder andere bekend van het “No To ACTA“-filmpje, pleit voor de aanpassing van Franse en Europese wetgeving, zodat de grondbeginselen van internet gerespecteerd worden. Naast blogs over netneutraliteit en websiteblokkades vind je op hun website ook Political Memory: een handige site waarmee je contactgegevens van leden van het Europese Parliament kunt opvragen en hun stemgedrag kunt volgen.

Open Rights Group

Ook het Engelse Open Rights Group komt op voor internetvrijheid. Ze werken onder meer met campagnes waar ze hun volgers bij betrekken. Woon je toevallig in Engeland? Teken dan de petitie “Stop Government Snooping“, stuur een e-mail naar een Engels parlementslid of meld een Engels telecombedrijf dat jouw mobiel netwerk blokkeert.

Digitale Gesellschaft 

Het Duitse Digitale Gesellschaft vindt het belangrijk dat mensen “Mitmachen“, en ze proberen mensen vervolgens dan ook te betrekken bij de strijd voor  internetvrijheid. Ze organiseren de laatste tijd een aantal campagnes, zoals “Stop ACTA“: een tool waarmee je Europese parlementsleden kunt oproepen om tegen ACTA te stemmen (die inmiddels ook voor Nederland is ontwikkeld).

Privacy International

Volgens het Engelse Privacy International is privacy een belangrijk onderdeel van onze vrijheid op internet. Op de website beschrijven ze hoe overheden en bedrijven onze privacy schenden, zoals een infographic die laat zien hoe elk Europees land omgaat met privacybescherming en een interactieve wereldkaart waarop je per land kunt zien welke overheidsinstanties en bedrijven surveillance-instrumenten kopen en verkopen.

Electronic Frontier Foundation

Het Amerikaanse Electronic Frontier Foundation (EFF) richt zich op de Verenigde Staten, maar houdt ook ontwikkelingen in de rest van de wereld in de gaten. EFF verdedigt belangrijke cases en behaalt belangrijke juridische overwinningen. Woon je in de Verenigde Staten? Via het Action Center kun je betrokken worden bij EFF’s projecten.

Samen met Bits of Freedom hebben deze organisaties hetzelfde doel: vrijheid en privacy op internet verdedigen. Om dat te bereiken, moeten we intensief samenwerken en daar is óók jouw hulp bij nodig. Wil je ons helpen? Lees hier meer.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag