• Menu

0 recente resultaten

We stellen je graag voor aan: Simone Halink

Personeelswisselingen bij Bits of Freedom! We vinden het natuurlijk erg jammer om van Willemijn Aerdts en Geertje de Man afscheid te nemen. Maar gelukkig is het ook erg fijn om met nieuwe, getalenteerde en gedreven collega’s aan de slag te gaan. Met een hoofd vol frisse ideeën kunnen we samen met hen, én met jullie, nog beter opkomen voor internetvrijheid. Vandaag stellen we je graag voor aan Simone Halink.

 

“Ik vind het belangrijk dat ons internetgebruik onze zaak blijft. Dat we zelf kunnen bepalen tot welke informatie we toegang hebben en tot welke informatie we toegang verschaffen. Bedrijven en de overheid mogen ons die vrijheid niet zomaar ontnemen. Omdat die vrijheid ons grondrecht is en omdat we vergeven vrijheid moeilijk terug krijgen. Daarom moeten we die vrijheid bewaken en ons niet verliezen in de mogelijkheden van digitale technologie. Alleen dan blijven we de auteur van ons eigen leven.

Het bewaken van fundamentele vrijheden is voor mij een belangrijke drijfveer sinds mijn studie rechten in Amsterdam en New York. Daar volgde ik veel vakken over grond- en mensenrechten. Na mijn studie ben ik als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek gaan werken. Daar heb ik gewerkt aan complexe zaken en heb ik grote bedrijven van dichtbij leren kennen. Ook heb ik een half jaar lang jonge advocaten opgeleid. Vooral door deze laatste ervaring besefte ik dat plezier en gedrevenheid je werk betekenis geven. Daarom ben ik bij Bits of Freedom gaan werken. Hier kan ik samen met bevlogen mensen op een openhartige en innovatieve manier opkomen voor internetvrijheid in Nederland.”

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag