• Menu

0 recente resultaten

Zaterdag: Data Privacy Day

Morgen, zaterdag 28 januari, is het Data Privacy Day. Dit is de dag waarop we wereldwijd officieel stil staan bij de bescherming van onze persoonsgegevens. Data Privacy Day is begonnen in de Verenigde Staten en wordt erkend in Canada en 27 Europese landen, waaronder Nederland. Het oorspronkelijke idee van de dag was om jongeren te doordringen van het belang van online privacy, maar ondertussen worden ook steeds meer bedrijven en overheden zich bewust van het bestaan van de dag.

Zo is het is niet toevallig dat de Europese Commissie vlak voor Data Privacy Day de nieuwe Europese privacyregels presenteert. Ook Google introduceerde woensdag  aanpassingen aan haar privacybeleid. Deze aanpassingen moeten er toe leiden dat persoonsgegevens die worden verzameld via alle Google websites en diensten (zoals YouTube, Gmail en Google search) door Google gecombineerd kunnen worden.

Als overheid en bedrijfsleven actief zijn rond Data Privacy Day, dan kun jij dat als gebruiker ook doen! Zorg ervoor dat je je privacy online zo goed mogelijk beschermt. Bijvoorbeeld door privacyinstellingen op Facebook aan te passen, door nieuwe (sterke) wachtwoorden in te stellen, een Kamerlid te e-mailen met een privacyvraag, of natuurlijk door te doneren aan Bits of Freedom :).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag