Datalek: Rabobank lekt duizenden ondernemersrapporten

Zaterdag: Data Privacy Day

[VIDEO] Verhef je stem tegen ACTA

Morgen, zaterdag 28 januari, is het Data Privacy Day. Dit is de dag waarop we wereldwijd officieel stil staan bij de bescherming van onze persoonsgegevens. Data Privacy Day is begonnen in de Verenigde Staten en wordt erkend in Canada en 27 Europese landen, waaronder Nederland. Het oorspronkelijke idee van de dag was om jongeren te doordringen van het belang van online privacy, maar ondertussen worden ook steeds meer bedrijven en overheden zich bewust van het bestaan van de dag.

Zo is het is niet toevallig dat de Europese Commissie vlak voor Data Privacy Day de nieuwe Europese privacyregels presenteert. Ook Google introduceerde woensdag  aanpassingen aan haar privacybeleid. Deze aanpassingen moeten er toe leiden dat persoonsgegevens die worden verzameld via alle Google websites en diensten (zoals YouTube, Gmail en Google search) door Google gecombineerd kunnen worden.

Als overheid en bedrijfsleven actief zijn rond Data Privacy Day, dan kun jij dat als gebruiker ook doen! Zorg ervoor dat je je privacy online zo goed mogelijk beschermt. Bijvoorbeeld door privacyinstellingen op Facebook aan te passen, door nieuwe (sterke) wachtwoorden in te stellen, een Kamerlid te e-mailen met een privacyvraag, of natuurlijk door te doneren aan Bits of Freedom :).

 1. Douwe

  Of door
  – Facebook achter je te laten en naar Diaspora over te stappen (https://nesc.io)
  – Een dagje te nemen om te leren over encryptie, pgp en dat soort exotische zaken (http://flossmanuals.net/basic-internet-security/)
  – Je eigen proxy te maken voor het bezoek van bepaalde andere websites (http://all4xs.net/)
  – Boze brieven schrijven over ACTA naar europarlementariërs.
  – Zorgen dat je data loopt via provider die niet aan dataretentie doet (www.logmeniet.nl)
  – En nog meer geld geven aan BOF 😉

 2. Ben

  … of doe mee door je Fourquare-account op te zeggen 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.