Word jij gastblogger bij Bits of Freedom?

Bits of Freedom waarschuwt Europa voor auteursrechtzelfregulering

Internetaanbieders blokkeren nog steeds innovatie
DOSSIER: Platformen

In juni organiseerde de Europese Commissie een hoorzitting over de herziening van Europese auteursrechthandhaving. Bits of Freedom was ook aanwezig en waarschuwde voor handhaving door zelfregulering, omdat zo het parlement wordt omzeild en communicatievrijheid en privacy worden ondergraven.

In het verslag van de hoorzitting (PDF) staat ons commentaar:

“Bits of Freedom considered that there was a dangerous trend towards the privatisation of IPR enforcement, noting that self-regulation and intermediaries’ enhanced role circumvented democratic control and stakeholder scrutiny. It sees the European Commission as a driver in proposing more liability for intermediaries. It also stated that private companies should not be given censorship tasks or be encouraged to restrict fundamental rights of Internet users, on what is essentially a public space, the internet. It referred to the recent report of UN Special Rapporteur La Rue and called on the Commission to change its approach.”

De hoorzitting vond plaats in het kader van de herziening van de Handhavingsrichtlijn. De Europese Commissie zal naar verwachting een dezer maanden haar beleid bekendmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.