Mailen is moeilijk: juni 2011

Eerste dreigingbeeld Cybersecurity uitgesteld tot oktober 2011

Ontwijkende reactie mobiel internetaanbieders

Eerder berichtten we dat het ministerie van Veiligheid & Justitie op 30 juni 2011 haar eerste Dreigingsbeeld Cybersecurity zou publiceren. Tijdens de presentatie van de Cyber Security Raad werd duidelijk dat de eerste openbare analyse pas in oktober uit zal komen. Dit kan twee dingen betekenen: het ministerie kan de dreiging moeilijk onderbouwen of het neemt meer tijd voor een grondige onderbouwing van de analyse.

Wij hopen natuurlijk op het laatste: dat het ministerie het advies van Bits of Freedom serieus heeft genomen en meer tijd wil nemen voor de wetenschappelijke onderbouwing van het Dreigingsbeeld en de implementatie van de criteria uit de Motie-Franken. Kortom: wij blijven benieuwd naar het Dreigingsbeeld en zullen de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

  1. Mij

    Kamer vroeg begin juni in Algemeen Overleg al aan Opstelten om meer tijd te nemen om met gedegen stuk te komen, is geen nieuws dus.

  2. Willemijn Aerdts

    Uit het conceptverslag: ‘De voorzitter: Ik noteer de volgende toezeggingen: – De Kamer kan op of rond 1 juli het periodieke dreigingsbeeld cybersecurity tegemoet zien.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.