Kamermeerderheid voor open internet

En ondertussen in de rest van de wereld…

Interessante Kamerstukken – week 15

Bits of Freedom houdt zich bezig met internetvrijheid in Nederland. Maar internet-gerelateerde ontwikkelingen kunnen ook relevant zijn. Daarom gaan we af en toe een overzicht plaatsen. Wat gebeurt er in het buitenland?

Wereldwijd:

Europa:

USA:

Canada:

Zuid-Amerika:

Arabisch schiereiland:

Rusland:

India:

Zuid-Korea:

Nieuw-Zeeland:

 • In de nasleep van de aardbeving in Christchurch wordt ook piraterij-wetgeving aangenomen die (net als Frankrijk) de Three-Strikes-Out gedachte voorstaat.

Alle bovenstaande links zijn ook te vinden op de Delicious-pagina van Bits of Freedom. (Tip: check ook de RSS-feed!)

 1. Peter Knoppers, Delft

  Toepasselijk plaatje bij dit artikel. Aan de gang van zaken in veel landen te zien, bevinden we ons binnenkort weer in dezelfde tijd als bovenstaande wereldkaart.

 2. Ben

  Zit net alles door te lezen. De manier waarop de wet in Nieuw-Zeeland is doorgedrukt (en geformuleerd, met omgekeerde bewijsvoering als ik het goed lees), is schandalig: onder de ‘Christchurch Emergency Act’.
  De Franse overheid is gestoord aan het worden (ALLE wachtwoorden van ALLE applicaties online van Franse burgers. Brr.).
  In de VS is door de Patriot Act al een boel privacy naar de knoppen gegaan, en de anti-netneutraliteitswet lijkt nog een stapje verder te gaan. Geen goed voorbeeld… De 3 andere voorstellen/nieuwe wetten in de VS staan hier echter lijnrecht tegenover. Ben benieuwd wat voorrang zal krijgen in het geval iets botst.
  Colombia verbaasd me echt. Canada, nadat ik het gelezen heb, is een zwaar cynische situatie… als je genoeg Engels kent zou ik je echt aanraden om het te lezen.

 3. Arjan

  @Ben: Dank. De bedoeling is een dergelijke update zo eens in de maand te gaan maken.

 4. Bert

  Ik wijdt diverse waanzinnige besluiten aan een gebrek aan kennis bij politici en dat zij een speelbal zijn van veilighiedsdienst lobby’s en bedrijven die databases “verkopen”. Een tegengeluid ontbreekt. BOF is hard nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.