Succes! Meldplicht datalekken in maart 2011 [VIDEO]

Op dit moment zijn organisaties nog niet verplicht jou te informeren als jouw gegevens op straat komen te liggen. Daarom lanceerde Bits of Freedom begin 2010 een wetsvoorstel voor een meldplicht datalekken (PDF). Sindsdien houden we ook een Zwartboek Datalekken bij, waarin we de ergste lekkers aan de schandpaal nagelen. Vara’s Ombudsman ging in februari 2011 op bezoek bij ons en bij staatssecretaris Teeven om over die meldplicht te praten. En wat bleek: Teeven kondigde aan dat hij in maart 2011 de meldplicht datalekken in de Tweede Kamer gaat introduceren. Kijk hieronder naar de uitzending.

Een eerste stap richting succes, dus. Maar ondertussen blijft de kraan met lekken wel wagenwijd openstaan. Een recent lek, van de PostcodeLoterij, wekte zoveel verontwaardiging dat Martijn van Dam kamervragen heeft gesteld. Hij geeft daarin een opmaat geeft naar stevige sancties bij datalekken.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.