• Menu

0 recente resultaten

Datalek: opnameapparatuur verhoor verloren

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Vorig week verloren rechercheurs van de Rijksrecherche apparatuur met opnames van een verhoor.

Opnameapparatuur met daarop de opname van een verhoor werd vorige week in een vliegtuig van de KLM op Schiphol gevonden. Op de apparatuur stonden opnames van een van de deskundigen die gehoord is in het Wilders proces.

Het Openbaar Ministerie betreurt de misser. Ze gaat er vanuit dat de informatie niet op straat is beland en stelt een onderzoek naar de oorzaak in.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag