Waarom jouw internetvrijheid ook belangrijk is voor onze economie

Datalek: opnameapparatuur verhoor verloren

De enquêteresultaten, sta jij al ingeschreven op onze mailinglists?
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Vorig week verloren rechercheurs van de Rijksrecherche apparatuur met opnames van een verhoor.

Opnameapparatuur met daarop de opname van een verhoor werd vorige week in een vliegtuig van de KLM op Schiphol gevonden. Op de apparatuur stonden opnames van een van de deskundigen die gehoord is in het Wilders proces.

Het Openbaar Ministerie betreurt de misser. Ze gaat er vanuit dat de informatie niet op straat is beland en stelt een onderzoek naar de oorzaak in.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

  1. Tweets die vermelden Datalek: opnameapparatuur verhoor verloren « Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door fadsandfancies.com en Michael Vrijhoef, fadsandfancies.com. fadsandfancies.com heeft gezegd: Book News: Datalek: opnameapparatuur verhoor verloren: Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Vor… http://bit.ly/ic5RDA […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.