Vier bizarre internetverboden van de grootste providers

Beweging Bits of Freedom benoemd tot Liberaal van het Jaar

Datalek: administratie enquêtes open en bloot

Bits of Freedom is gisteravond door de JOVD, de liberale jongerenorganisatie, uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar. De JOVD roemt ons vanwege de jarenlange inzet voor digitale burgerrechten en een vrij en open internet. Daarmee is het voor het eerst in de geschiedenis van de Liberaal van het Jaar dat niet een persoon de prijs krijgt. De prijs dragen we op aan iedereen die opkomt voor internetvrijheid.

We zijn er trots op dat de beweging Bits of Freedom is uitverkoren door de JOVD. De prijs onderstreept onze overtuiging dat de burgerrechten communicatievrijheid en privacy onmisbaar zijn voor individuele ontplooiing, voor innovatie en voor onze democratie.

Erkennning voor de beweging
Ook is dit een erkenning voor de wijze waarop we opkomen voor die  burgerrechten. Tijdens de prijsuitreiking werd in het bijzonder stilgestaan bij onze successen. Die kunnen we alleen behalen doordat de beweging bestaat uit vele duizenden supporters die internetvrijheid belangrijk vinden. Jullie steun maakt dat we daadwerkelijk verandering teweeg kunnen brengen. Dank daarvoor!

Meedoen?
Vind jij internetvrijheid ook belangrijk? Weet je niet hoe je kan helpen? Kijk dan op onze Doe Mee-pagina en bepaal zelf hoe je Bits of Freedom wilt steunen.

Over de prijs
De ‘Liberaal van het Jaar’ prijs wordt elk jaar door de JOVD uitgereikt aan een politicus, wetenschapper of ander maatschappelijk betrokken persoon of organisatie voor zijn of haar inzet voor het verspreiden van liberale waarden en ideeën. Bits of Freedom schaart zich nu tussen voorgangers als Hans Teeuwen, Neelie Kroes, Sophie in ’t Veld en Femke Halsema.

 1. Tweets die vermelden Beweging Bits of Freedom benoemd tot Liberaal van het Jaar « Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Gideon Klok, Michael Vrijhoef en anderen. Michael Vrijhoef heeft gezegd: Van @bitsoffreedom: Beweging Bits of Freedom benoemd tot Liberaal van het Jaar: Bits of Freedom is gisteravond d… http://bit.ly/gmT0CE […]

 2. Ronald

  En die prijs van een reactionaire organisatie die de studiefinanciering wil afschaffen, de ID plicht steunt, ontslagrecht wil versoepelen en die mensen vervolgens (in hun eigen baan?) wil laten werken voor een uitkering, verkeersgegevens langer wil bewaren, bestanden wil koppelen enz. ga je dan gewoon accepteren?
  Die ‘freedom’ in BOF stond toch voor vrijheid voor gewone mensen, niet voor onbeperkte vrijheid aan de grillen van de willekeur van een machthebber?

 3. alex

  wil bof stoppen met elke 10 Sec. bezoekers te meten vanaf ip: 82.94.216.82

  ik wil mijn bof.

 4. Michel

  Heel goed dat de JOVD het belang van BOF onderschrijft. Het zou mooi zijn als daar wat van terug te vinden zou zijn in het volgende VVD-verkiezingsprogramma!

 5. Arnoud Vermeer

  @Alex, van wat krijg je melding? Firewall, virusscanner, browser? Welke melding precies?

 6. broncontrole

  Ik zie het ook. In broncontrole. Vervelend irritant. Verspilling voor waardeloze informatie, want dat dit venster openstaat betekent nog niet dat ik ook lees. Reken maar op 1 x pagina openen is 1/4 keer lezen. Bij mij althans ongeveer gemiddeld. En eigenlijk zou ik liever voor mezelf houden hoe lang ik daar over doe.

 7. favoriete politicus

  Ik ben het helemaal eens met Ronald: Wie van vrijheid houdt moet zeker niks met de VVD te maken willen hebben en moet deze prijs dus WEIGEREN.

  In dat licht ben ik ook niet zo gelukkig met de juichende toon dat enkele punten van BOF overgenomen zijn in het regeerakkoord. Bij nadere lezing blijkt voor twee van de drie punten gelezen te moeten worden “deels” overgenomen.

  https://www.bof.nl/2010/10/12/einde-verkiezingsactie-conclusie-groot-succes/

  Geloof me BOF: Alle politici zijn dictatoriale klootzakken, en Opstelten ‘preventieve arrestatie’ nog wel het meest. Ik snap dat jullie je wat diplomatieker moeten uitdrukken dan een reaguurder, maar daarom hoeven jullie nog niet bij de VVD in hun reet te kruipen!

  En nu ik toch aan het mopperen ben: Ik vind het ook teleurstellend en verontrustend dat jullie niet reageren op de aantijging hierboven dat er spyware op deze site is ingebouwd.

  met vriendelijke groet, een (ex?)-donateur

  ps. het hierboven door Rutger S. gelinkte artikel maakt ook duidelijk wat er mis is met het liberale vrijheidsbegrip. Het komt in de praktijk namelijk neer op de vrijheid van de eigenaars en de rijken, ten koste van de arbeiders en de armen. Ja de staat neemt de vrijheid om bijstandontvangers te dwingen onder het minimumloon te laten werken. Tegenover vluchtelingen is het “regels zijn regels” (ga maar terug naar Irak/Afghanistan-BOEM! onze politie durft het ook), maar tegenover ondernemers is het “we moeten al die regels terugdringen” (Vervuil maar raak jongens. We handhaven toch niet – zie http://zembla.vara.nl/ )

 8. alex

  @Arnoud
  betreft firewall, maar maakt dat uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.