27c3 Congress, day 2 and 3: groundbreaking GSM hack, campaigning against data retention and we come in peace

Bedankt voor mooie resultaten 2010

Overheid kan internetconsultatie maar beter afschaffen *UPDATE*

Van nieuwsoverzichten tot pophitjes; je zou een indrukwekkende lijst kunnen maken van alle oudejaarslijsten die nu verschijnen. Ook wij maken de balans op en kijken met trots terug op de resultaten die we samen hebben bereikt in 2010. Hieronder een incompleet overzicht.

Wat deden we samen in 2010?

  • We beschermden digitale vrijheid in Nederland tijdens de verkiezingen. Het resultaat was indrukwekkend: drie van de negen punten uit ons Manifest voor Digitale Vrijheid zijn overgenomen in het regeerakkoord.
  • Wij beschermden de privé-communicatie van alle Nederlanders door aan te tonen dat de centrale telecomdatabank, het CIOT, aanzet tot structurele privacyschendingen door opsporingsinstanties. Naar aanleiding hiervan zijn kamervragen gesteld. Ook stopten we de plannen voor de landelijke zoekmachine met bankgegevens. We hebben hier direct aandacht voor gevraagd in de media en binnen een paar dagen was het plan van de baan.
  • Wij vroegen aandacht voor de grofste privacyschenders van het voorafgaande jaar bij de Big Brother Awards 2009. (Binnenkort meer over de editie 2010!)
  • Wij zetten ons in voor een goede beveiliging van databanken. Om aandacht te vragen voor dit probleem hebben we samen met Rejo Zenger het Zwartboek Datalekken aangelegd, waarin deze datalekken worden geregistreerd. Ook hebben we een wetsvoorstel opgesteld dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden.
  • Wij streden tegen internetcensuur door het Nederlandse internetfilter aan de kaak te stellen. Daarmee wordt de afbeeldingen immers slechts verborgen, in plaats van verwijderd. Ook stelden we in de media het gebrek aan transparantie rondom het internetfilter aan de kaak.
  • We hielpen internetgebruikers zichzelf te beschermen door Webwijs te maken. Met deze Online Zelfverdedigingsgids in 5 Clicks leggen we aan een breed publiek uit hoe je jezelf met vijf simpele maatregelen effectief beschermt tegen virussen, spam en privacyschendingen. Na maanden is Webwijs nog steeds een van de beste bekeken onderdelen van onze website.
  • We hebben van Bits of Freedom een duurzame beweging gemaakt door in één dag duizend donateurs te werven. Met deze actie hebben we op jaarbasis 40.000 euro aan donaties ontvangen.


Dank jullie wel!

Het enthousiasme en de inhoudelijke en financiële steun die we dagelijks van talloze sympathisanten krijgen is voor ons een van de mooiste aspecten van ons werk en maakt tevens dat wij vele malen effectiever zijn. We hopen op jullie steun te mogen blijven rekenen in 2011. Want die steun is volgend jaar hard nodig: 2011 zal een beslissend jaar voor internetvrijheid worden.

Wil je ook mee doen?

Vind je vrijheid op internet ook belangrijk en wil je Bits of Freedom helpen? Overweeg dan om, net als ruim 250 anderen, flexibele of vaste vrijwilliger te worden. Kijk voor meer informatie op onze Doe Mee-pagina.

  1. Tweets die vermelden Bedankt voor mooie resultaten 2010' We kijken terug op 7 successen in 2010 -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Michael Vrijhoef. Michael Vrijhoef heeft gezegd: Van @bitsoffreedom: Bedankt voor mooie resultaten 2010: Van nieuwsoverzichten tot pophitjes; je zou een indrukwe… http://bit.ly/g4K8LC […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.