Justitie doet onderzoek naar permanente internettap

Bits of Freedom zoekt versterking team [vacature]

Amerika legt machtige telecomproviders aan banden. En Nederland?

Wie zoeken wij? Ambitieuze, zelfstandige en professionele collega’s

Bits of Freedom zoekt ambitieuze, zelfstandige en professionele talenten die met de rest van het team willen opkomen voor vrijheid en privacy op internet in Nederland. Je volgt technologische ontwikkelingen op de voet en wil complexe materie doorgronden. Je hebt gevoel voor het politieke krachtenveld en weet beleidsmakers goed te informeren over onze standpunten. Je vindt het leuk om samen te werken met vrijwilligers en geeft graag vorm aan Bits of Freedom’s beweging. Je bent kritisch, denkt op academisch niveau en wilt continu jezelf verbeteren om te zorgen dat vrijheid en privacy op internet nog beter verdedigd worden.

Klik hier voor de PDF van de vacature.

Je bent in staat om Bits of Freedom samen met het team de komende jaren tot een succes te maken. We zijn op zoek naar generalisten met verschillende achtergronden: je hebt een juridische, technologische of politieke achtergrond en kan dat netwerk en die ervaring inzetten voor je werk bij Bits of Freedom. Omdat je één van de gezichten van Bits of Freedom zal worden, is het van belang dat je uitstekend kunt schrijven, goed kunt spreken en graag presenteert. Omdat je in een klein team zal werken, spreekt voor zich dat je goed kunt samenwerken met de andere teamleden. Er zal daarnaast een belangrijk beroep worden gedaan op je ondernemingszin en flexibiliteit.

Wat zul je doen? Met de rest van het team vrijheid en privacy op internet verdedigen

Bits of Freedom is een jonge organisatie met grote ambities. We zetten ons in voor een open internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie met elkaar kan blijven delen. Sinds onze doorstart in 2009 hebben we de infrastructuur van de organisatie opgebouwd. Nu kunnen we groeien, zodat we op meer dossiers meer impact zullen hebben.

Je zal samen met de rest van het team verantwoordelijk zijn voor het verdedigen van vrijheid en privacy op internet in Nederland. Je zal creatieve campagnes ontwikkelen, waarbij je vooral gebruik zal maken van online media en samenwerkt met onze achterban: denk hierbij aan onze campagne om samen met leden van politieke partijen de verkiezingsprogramma’s te verbeteren. Je zal samen met onze achterban op basis van technologische en juridische expertise de politiek adviseren: denk hierbij aan onze brieven aan het ministerie van Economische Zaken over netneutraliteit. Je zal daarnaast het brede publiek voorlichten over inperkingen op onze internetvrijheid en hoe je die risico’s kan beperken: hierbij kan je denken aan onze gids Webwijs – Online zelfverdediging in 5 clicks. Tot slot zal je mede leiding geven aan de beweging Bits of Freedom, door vrijwilligers de mogelijkheid te geven om bij te dragen aan ons werk.

Wat bieden wij?

Bits of Freedom biedt je de unieke kans om je professioneel in te zetten voor internetvrijheid. Wij bieden je een inspirerende en uitdagende baan waarin jij je grenzen kunt verleggen op inhoudelijk, communicatief en operationeel vlak. We bieden je veel vrijheid om Bits of Freedom vorm te geven, de ruimte voor eigen initiatieven en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op het gebied van internetvrijheid op te bouwen en jezelf op deze thema’s te profileren. Het salaris is conform overheidsschalen. Een part-time aanstelling is bespreekbaar (minimum 32 uur per week). De aanstelling is in beginsel voor één jaar met een mogelijkheid voor verlenging. We kunnen in de loop van 2011 meer dan één werknemer aannemen.

Over Bits of Freedom en de procedure

De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. De organisatie staat onder leiding van Ot van Daalen. Het bestuur wordt gevormd door Doke Pelleboer (ex-directeur XS4ALL), Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne) en Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd).

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Ot van Daalen: +31(0)6 5438 6680, ot.vandaalen@bof.nl of Daphne van der Kroft: +31(0)6 4280 0968, daphne.vanderkroft@bof.nl. Gelieve een sollicitatiebrief met CV en referenties te sturen aan Ot van Daalen per email (naar bovenstaand adres) of post (naar Postbus 10746, 1001 ES Amsterdam) vóór 31 januari 2011. Je hoort vóór het einde van 14 februari 2011 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

De aanstelling is in beginsel voor één jaar met een mogelijkheid voor verlenging.

  1. Tweets die vermelden Bits of Freedom: "Bits of Freedom zoekt versterking team [vacature]": -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Huub Bellemakers, Daphne van der Kroft en anderen. Daphne van der Kroft heeft gezegd: Wie wordt mijn nieuwe collega? RT @bitsoffreedom: Bits of Freedom: "Bits of Freedom zoekt versterking team [vacature]": http://is.gd/jDee7 […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.