Parlementaire agenda week 47

Datalek: 3M lekt adressen en stemmen

Bits of Freedom nieuwsbrief 6.21 is uit: Meteen succes: landelijke zoekmachine bankgegevens van de baan
DOSSIER: Zwartboek datalekken

En wederom heeft Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. 3M publiceerde de gegevens van bijna 70.000 mensen die hadden gestemd in een goededoelenactie.

De website van 3M heeft enige tijd persoonsgegevens uitgelekt van mensen die voor de Grote Gift-actie hadden gestemd. Van de mensen die een stem uitgebracht hadden waren het e-mail- en IP adres zichtbaar. Het zou gaan om de gegevens van zo’n 70.000 deelnemers. Inmiddels zijn de gegevens van de website verwijderd.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

  1. Tweets die vermelden Datalek: 3M lekt adressen en stemmen « Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door fadsandfancies.com, fadsandfancies.com. fadsandfancies.com heeft gezegd: Book News: Datalek: 3M lekt adressen en stemmen: En wederom heeft Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken bijg… http://bit.ly/ak9qar […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.