Bits of Freedom nieuwsbrief 6.17 is uit

Right To Know Day, wees erbij

Kom naar de boekpresentatie van Cory Doctorow

Op 28 september 2010 is de internationale Right to Know dag. Deze dag draait helemaal om het recht op informatie en openbaarheid van bestuur. Bits of Freedom steunt dit initiatief van harte en is erbij. Jij ook?

Tijdens de Right To Know Day staat onder andere de verkiezing van de “Meest Transparante Ambtenaar 2010″ op het programma. Ook komt er dit jaar een nieuwe Award bij, de “Obstructor 2010” voor het (semi)bestuursorgaan dat het beste in staat blijkt obstructie te plegen bij het openbaar krijgen van informatie. Maar verwacht hiernaast ook compacte, to-the-point lezingen, de presentatie van een handig hulpmiddel (de Woberator), gesprekken met politici, discussie en een documentaire over de Wet openbaarheid van bestuur.

Sprekers zijn o.a. Hans Bos (Microsoft), Hero Brinkman (PVV), Thomas Bruning (NVJ), Stefan de Konink (OpenOV, OpenKVK, Q-koortskaart), Mariko Peters (GroenLinks), Ronald van Raak (SP), Marietje Schaake (D66, ALDE-fractie Europees Parlement), Roger Vleugels (Wob-expert) en  Brenno de Winter (BigWobber, Stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten).

Het programma vindt plaats in Cafe Gember in Den Haag en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

De Nederlandse Right To Know Day wordt georganiseerd door BigWobber en Stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten. Naast Bits of Freedom steunen ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten, de Vereniging van Onderzoeksjournalisten, Internet Society en Vrijschrift hen bij dit initiatief.

  1. iisschots

    Zal dit ook gestreamd worden?? Het lijkt me namelijk erg interessant maar ik kan er helaas niet in persoon bij zijn.

  2. Daphne van der Kroft

    Dat weten wij niet, hou http://www.righttoknow.nl/ de komende tijd in de gaten voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.