Bits of Freedom nieuwsbrief 6.14 is uit

Belangrijk deel parlement tegen voorstel censuurknop

Rechtbank Assen: voorafgaande toetsing censuurknop vereist
DOSSIER: Platformen

De censuurknop die demissionair minister Hirsch Ballin afgelopen week voorstelde, kan op veel kritiek rekenen in de Tweede Kamer.

D66  en PvdA zijn vóór voorafgaande toetsing door een rechter-commissaris, zo blijkt uit een artikel in De Telegraaf van 30 juli 2010:

“‘We hebben niet voor niets een scheiding der machten’, aldus D66-Kamerlid Berndsen. ‘Dit zou heel ingrijpend kunnen zijn, wanneer een officier van justitie kan bepalen dat een website uit de lucht gehaald wordt. Daar moet op zijn minst een rechter of een rechter-commissaris aan te pas komen.’ De PvdA sluit zich daarbij aan. ‘Ik zou eerder een snelle toets van de rechter willen krijgen’, stelt PvdA-Kamerlid Recourt.”

In een ander artikel van De Telegraaf van diezelfde dag (niet op internet) is ook Teeven (VVD) voorstander van voorafgaande toetsing:

“‘Dit is nogal wat’, aldus VVD’er Teeven, die vindt dat op zijn minst een machtiging van de rechter-commissaris noodzakelijk is.”

In De Telegraaf staat dat ook de SP tegenstander is van dit voorstel. Zij worden echter niet geciteerd. Als iemand nog bronnen heeft waaruit blijkt dat andere politieke partijen tegen dit voorstel zijn, laat die dan achter in de comments.

  1. Tweets die vermelden Belangrijk deel parlement tegen voorstel censuurknop « Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Dirk Poot en Nathalie van Koot, Bits of Freedom. Bits of Freedom heeft gezegd: Bits of Freedom: "Belangrijk deel parlement tegen censuurknop": http://is.gd/e2bhs […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.