• Menu

0 recente resultaten

Tijdens Eth-0 bouwen we een actietool, wie helpt?

Heimwee naar HAR of gewoon zin om te hacken? Van 10 tot en met 13 augustus vindt er weer een high-tech geekfest plaats: Eth-0, in de Wieringerwerf. Een van de vele onderdelen waar bezoekers aan mee kunnen doen, is het bouwen aan een nieuwe burgeractie-tool om digitale vrijheid te beschermen, samen met Bits of Freedom.

We zien steeds vaker dat burgers een belangrijke rol kunnen spelen bij het beïnvloeden van beleid, door zelf e-mails te sturen, te bellen en te twitteren met politici. Maar de stap om politici te overtuigen is op dit moment nog groot. Welke politicus is verantwoordelijk voor mijn dossier? Hoe bereik ik die politicus? En wat zijn mijn argumenten?

Dat kan makkelijker. Daarom gaan we tijdens Eth-0 een actietool programmeren die burgers in staat stelt om hun mening met politici te delen. Wie helpt mee met bouwen of vindt het gewoon leuk om in goed gezelschap te hacken? Voor meer informatie kan je terecht op de website en ticketshop van Eth-0.

Update: wil je wel komen helpen maar is het ticket te duur? Laat het ons weten: de stichting HXX wil je helpen om naar Eth-0 te komen en mee te coden!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag