Nieuwsbrief 6.12: Beperkte omvang internetfilter bewijs symboolpolitiek

Tijdens Eth-0 bouwen we een actietool, wie helpt?

Burgerrechtenbewegingen voeren campagne tegen bewaarplicht

Heimwee naar HAR of gewoon zin om te hacken? Van 10 tot en met 13 augustus vindt er weer een high-tech geekfest plaats: Eth-0, in de Wieringerwerf. Een van de vele onderdelen waar bezoekers aan mee kunnen doen, is het bouwen aan een nieuwe burgeractie-tool om digitale vrijheid te beschermen, samen met Bits of Freedom.

We zien steeds vaker dat burgers een belangrijke rol kunnen spelen bij het beïnvloeden van beleid, door zelf e-mails te sturen, te bellen en te twitteren met politici. Maar de stap om politici te overtuigen is op dit moment nog groot. Welke politicus is verantwoordelijk voor mijn dossier? Hoe bereik ik die politicus? En wat zijn mijn argumenten?

Dat kan makkelijker. Daarom gaan we tijdens Eth-0 een actietool programmeren die burgers in staat stelt om hun mening met politici te delen. Wie helpt mee met bouwen of vindt het gewoon leuk om in goed gezelschap te hacken? Voor meer informatie kan je terecht op de website en ticketshop van Eth-0.

Update: wil je wel komen helpen maar is het ticket te duur? Laat het ons weten: de stichting HXX wil je helpen om naar Eth-0 te komen en mee te coden!

 1. Tweets die vermelden Tijdens Eth-0 bouwen we een actietool, wie helpt? – Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Aldert Hazenberg. Aldert Hazenberg heeft gezegd: RT @bitsoffreedom: Bits of Freedom: "Tijdens Eth-0 bouwen we een actietool, wie helpt?": http://is.gd/dfROm […]

 2. Harry

  [quote]…een actietool programmeren die burgers in staat stelt om hun mening met politici te delen. [/quote]
  Dit is een van de meest vage omschrijvingen die ik ooit gelezen heb. Wat moet deze tool gaan doen ?

 3. Ot van Daalen (Bits of Freedom)

  @Harry: we willen een website maken, die het heel makkelijk maakt voor burgers om politici te mailen, te bellen en te twitteren en zo hun mening te laten horen over een bepaald onderwerp. Een voorbeeld in Amerika (maar het kan beter dan dat) is: http://act.fixcongressfirst.org/viewall.

 4. Tycho Bismeijer

  Leuk idee, altijd gezellig om samen the hacken en ik ga al naar eth0.

  Ik doe mee :-).

 5. Nienke

  De laatste tijd zie ik een hele hoop internetconsultaties op europees of nationaal niveau. Het zou cool zijn als er een manier is voor het begrijpen van de inhoud en het reageren hierop, zodat dit laagdrempeliger wordt. Ik kan me herinneren dat er wat consultaties waren in de Verenigde Staten, waarbij een groep een stap-voor-stap brief had opgesteld, met specifieke vragen. Als je die vragen stuk voor stuk beantwoordde had je een redelijk volledige brief als antwoord op de consultatie. Helaas kan ik niet meer vinden welke groep dit aanbood, dit is al een tijdje terug. In ieder geval, als ik de inhoud van de consulaties beter zou begrijpen, en beter zou weten hoe ik hierop het beste kon antwoorden, zou ik waarschijnlijk wel iets insturen. Waarschijnlijk ben ik niet de enige. Dus misschien is het handig om als deel van de tool na te denken over internetconsultaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.