• Menu

0 recente resultaten

Gemeente Den Haag in zee met Microsoft

De gemeente Den Haag heeft een contract gesloten met Microsoft voor het elektronisch beschikbaar stellen van haar gemeentelijke diensten. Het project wordt gedeeltelijk gefinancierd door minister van Boxtel in het kader van een zogenaamde super-pilot voor elektronische overheidsdiensten. Binnen drie jaar moeten alle gemeentelijke diensten van de gemeente Den Haag elektronisch beschikbaar zijn.

De keuze voor Microsoft is opmerkelijk omdat het bedrijf geen beste reputatie heeft op het gebied van beveiliging. De fraude- en privacy gevoelige informatie die burgers en overheid met elkaar uitwisselen zou hierdoor kwetsbaar kunnen worden.

Recente ervaringen in Groot-Brittanniƫ tonen aan dat overheidsdiensten die op Microsoft technologie zijn gebouwd ook wat betreft toegankelijkheid te wensen overlaten. De Bitse overheid sloot een contract voor de uitvoering van het Government Gateway project door Microsoft. Door het gebruik van niet-compatibel technologie zijn de overheidssites niet toegankelijk voor alle typen browsers en worden ook niet-standaard digitale certificaten gebruikt. Door het op deze wijze inrichten van overheidsdiensten dwingt Microsoft de burger ook gebruik te maken van Microsoft software.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag