3 vragen voor je vrijheid – 19 mei

Datalek: 22.000 e-mailadressen van 3FM gestolen

Facebookgebruikers verliezen controle over profiel
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Voor de tweede keer vandaag moest het Zwartboek datalekken van Bits of Freedom worden bijgewerkt:

  • Mei 2010 Een database van 3FM bleek niet goed beveiligd en onder meer 22.000 e-mailadressen werden gekopieëerd. Delen van de database structuur werden op een website gepubliceerd. 3FM bevestigt de hack.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Afbeelding door ingridtaylar, “San Francisco Oil Spill”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licentie.

  1. Tweets die vermelden Datalek: 22.000 e-mailadressen van 3FM gestolen – Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Maurice van de Berkt, Bits of Freedom. Bits of Freedom heeft gezegd: Bits of Freedom: "Datalek: 22.000 e-mailadressen van 3FM gestolen": http://is.gd/cf9MO (@loekessers @jeroenvandergun) […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.