Amendementen programma GroenLinks ingediend

VVDers: help Teeven uit de liberale kast

Spoed: GroenLinks leden die internet willen beschermen gezocht

Tot onze verrassing blogde Fred Teeven (VVD) over onze afspraak afgelopen vrijdag. Teeven heeft een groot probleem. We willen jullie vragen hem te helpen.

Teeven zit tussen twee vuren. Zijn politiehart vertelt hem dat alle misdaad moet worden bestreden, koste wat het kost. Zijn liberale achterban vertelt hem dat de overheid niet alle burgers continu in de gaten moet houden.

Ter illustratie: hij vond het prima als de politie alle Nederlanders zonder verdenking mag fouilleren. En hij heeft ooit gezegd dat ze van hem “alles mogen weten, want hij heeft toch niets te verbergen”. Hij heeft ooit gezegd dat “mensen juist moeten weten dat ze in de gaten worden gehouden”. Hij had er geen probleem mee als verkeersgegevens oneindig lang worden bewaard, “want waarom zou je het de politie onnodig moeilijk maken?”. We kunnen zo nog wel even doorgaan.

Maar nu lezen we op zijn blog ook dat hij liberaal is. Dat is winst; nu moeten we doorpakken. Help Teeven uit de liberale kast. Ben je VVDer? Stuur hem een mailtje (F.Teeven_@_tweedekamer.nl) en schrijf daarin dat de overheid haar burgers niet continu in de gaten hoeft te houden. Dat je juist op de VVD zou stemmen als ze wat minder inbreuk zou maken op de privacy. Afijn. U snapt wat we bedoelen. Veel succes!

 1. Tweets die vermelden VVDers: help Teeven uit de liberale kast – Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Niels Groeneveld, Bits of Freedom. Bits of Freedom heeft gezegd: Bits of Freedom: VVDer? Help Teeven uit de liberale kast: http://bit.ly/cpYOWc […]

 2. Mathieu

  Mailtje verstuurd. Ik heb bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 niet op de VVD gestemt om de redenen van privacy in het algemeen (ook de berichten van internettaps speelde destijds mee).

  Op 9 juni 2010 wil ik wel weer mijn stem laten horen voor de VVD. Hopelijk wilt de VVD dat zelf ook.

 3. Remco Kouwenhoven

  mailtje verstuurd, zie mijn weblog.

 4. Thijs

  Ik stel op elke partij de het fatsoen op kan brengen zijn achterban te vertrouwen.

 5. aciddome

  Indien het streven naar individuele ontplooiing, naar mondigheid en maatschappelijke weerbaarheid van de persoon en naar bescherming van de private levenssfeer bij uitstek voorbeelden kunnen worden genoemd van een liberaal streven, dan leven we momenteel kennelijk in een liberaal tijdperk. Indien bovendien wordt betoogd dat onze parlementaire democratie, onze rechtsstaat en ons zo dynamische productiesysteem moeilijke tijden doormaken, om herbevestiging vragen en om bescherming tegen aanslagen van rechts en links extremisme, dan is niets méér voor de hand liggend dan de versterking van de liberale beweging, immers grondlegster en vanouds pleitbezorgster van deze maatschappelijke verworvenheden.

  Uit: J.A.A. van Doorn, Liberalisme in de jaren 80, Teldersstichting 1978

 6. Jeroen

  Voor iemand die “niets te verbergen” heeft staat er anders verdomd weinig over hem op internet. Ik heb wel eens gezocht, echt goed gezocht naar informatie over hem, maar er valt echt weinig over hem te vinden.

 7. John Galt

  Teeven is een socialist en collectivist in hart en nieren. Het is werkelijk onbestaanbaar dat deze etatist zichzelf het etiket liberaal durft op te plakken. Een belediging voor het gezond verstand en een minachting van de VVD voor haar kiezers. Teeven zou geen belazerd figuur slaan in Noor Korea en dat is helaas niet eens grappig bedoeld.

 8. John Galt

  NB: Sowieso is het liberaal gehalte van de VVD erg ver te zoeken. In het beste geval is de VVD neo-conservatief te noemen maar individuele vrijheid is de VVD een doorn in het oog. Logisch ook, gezien de benoemingsgeilheid en electorale prostitutie van Mark Rutte met iedere partij die ook maar naar hem wil luisteren. De VVD is een enge, opportunistische etatistische en bovenal non-liberale partij.

 9. Anoniem

  Behalve dat de VVD wel liberale standpunten heeft, zeker vergeleken met de andere partijen. Verder is er nog D66 die enigszins liberaal is en dat is het wel zo’n beetje.

 10. RonaldV

  De VVD, en meneer Teeven voorop, moeten zich maar weer eens gaan afvragen waarvoor de letters in hun naam ook al weer staan.
  VOLKspartij? Echt niet!
  VRIJHEID? Met alle controlevoorstellen die door de VVD worden goedgekeurd en geproefballond: echt niet!
  DEMOCRATIE? Dat we elke 4 jaar mogen vertellen dat ze nog even in de Kamer mogen zitten maakt ze nog niet democratisch.

  VVD, ga terug naar je grondbeginselen. Zet de koers op burgervrijheden, en je zult groot worden!

 11. Robert

  fred teeven is een conservatieve liberaal, dat betekent: hij is voor persoonlijke vrijheid, maar niet voor mensen die door hem en de zijne zijn aangewezen als schorriemorrie.

  De wet geld voor paria’s en machtelozen, niet voor bedrijven, de rijken en de beroemdheden. Privacy is een recht wat pas geldt als je rijk en beroemd bent, anders ben je maar een zeurpiet.

  ik kots van dit soort mensen.

 12. Michael van Sunder

  @ Robert

  Teeven is niet een conservatieve liberaal. De dingen die hij wilt zijn bijna neo-conservatief en neigen naar een politiestaat.

 13. Marcel

  Met het blogbericht van Fred Teeven wordt het al duidelijk, in plaats van “Bits of Freedom” spreekt Fred al van de verleden tijd “Bits For Freedom”
  Jammer dat de enige liberale partij in Nederland (voorheen mijn partij) zo’n Sovjetstandpunt wil verkopen.

 14. Jan Hopmans

  Best grappig dat iemand die ‘niets heeft te verbergen’ zijn berichten op zijn blog niet laat zien & ze op een gegeven moment zelf zonder enige reactie verwijdert…

  Grappig…’grappig’

 15. Jan Hopmans

  Naar aanleiding wat ik hierboven ook al opmerkte had ik op zijn eigen blog nog een berichtje geplaatst; Dit bericht is ook al weer zonder enige reactie verwijdert.

  Iemand zin om nog contact op te nemen met?

 16. René

  Vrijheid voor elke individuele burger bestaat niet zolang er VVD, PVV en CDAkelig bestaat . FUCK de conservatieve NEP liberalen! En de PVV zijn gewoon ordinaire Nationaal Socialisten…ben benieuwd waar dit griezelverhaal met deze engerds gaat eindigen…Groeten, een echte VRIJDENKER.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.