VVDers: help Teeven uit de liberale kast

Tot onze verrassing blogde Fred Teeven (VVD) over onze afspraak afgelopen vrijdag. Teeven heeft een groot probleem. We willen jullie vragen hem te helpen.

Teeven zit tussen twee vuren. Zijn politiehart vertelt hem dat alle misdaad moet worden bestreden, koste wat het kost. Zijn liberale achterban vertelt hem dat de overheid niet alle burgers continu in de gaten moet houden.

Ter illustratie: hij vond het prima als de politie alle Nederlanders zonder verdenking mag fouilleren. En hij heeft ooit gezegd dat ze van hem “alles mogen weten, want hij heeft toch niets te verbergen”. Hij heeft ooit gezegd dat “mensen juist moeten weten dat ze in de gaten worden gehouden”. Hij had er geen probleem mee als verkeersgegevens oneindig lang worden bewaard, “want waarom zou je het de politie onnodig moeilijk maken?”. We kunnen zo nog wel even doorgaan.

Maar nu lezen we op zijn blog ook dat hij liberaal is. Dat is winst; nu moeten we doorpakken. Help Teeven uit de liberale kast. Ben je VVDer? Stuur hem een mailtje (F.Teeven_@_tweedekamer.nl) en schrijf daarin dat de overheid haar burgers niet continu in de gaten hoeft te houden. Dat je juist op de VVD zou stemmen als ze wat minder inbreuk zou maken op de privacy. Afijn. U snapt wat we bedoelen. Veel succes!

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.