Bits of Freedom: twee datalekken toegevoegd aan Zwartboek

Bart Jacobs neemt zitting in de Raad van Advies

Persbericht: "Hoogste Duitse rechter: 'bewaarplicht is ongrondwettig'"

Hoogleraar computerbeveiliging Bart Jacobs neemt zitting in de Raad van Advies van Bits of Freedom.

Prof. dr. B.P.F. Jacobs studeerde wiskunde en filosofie in Nijmegen. Hij promoveerde in 1991, ook in Nijmegen, op het gebied van de theoretische informatica. Daarna werkte hij aan de universiteiten van Cambridge (Engeland) en Utrecht, en aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam. Sinds 2002 is hij hoogleraar op het gebied security en correctheid van software aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met zijn onderzoeksgroep heeft hij de afgelopen jaren aan een aantal maatschappelijk relevante onderwerpen gewerkt rond chipkaarten (bijv. in het biometrische paspoort en het OV), elektronisch stemmen, kilometerheffing, slimme meters, en privacy en anonimiteit. De nadruk in zijn privacyonderzoek ligt op de ontwikkeling van structurele, technische bescherming van persoonsgegevens, itt. enkel procedurele bescherming. Sinds 2005 is Jacobs ook deeltijd hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2007 was Jacobs lid van de commissie Korthals Altes die over de herinrichting van het Nederlandse stemproces adviseerde.

  1. L

    Dat is heel goed nieuws! Ik wens hem buitengewoon veel succes in deze betrekking en feliciteer BOF met deze aanwinst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.