La Quadrature ondersteunt Bits of Freedom

Sophie in 't Veld in Raad van Advies Bits of Freedom

Cory Doctorow ondersteunt Bits of Freedom

We zijn vereerd dat Europarlementariër Sophie in ‘t Veld deelneemt in de Raad van Advies van Bits of Freedom. Sophie in ´t Veld is al meer dan 15 jaar actief in de Europese politiek. Sinds 2004 is ze lid van het Europees Parlement voor D66. Daarvoor werkte ze onder meer voor de fractie van Europese Liberalen en Democraten (ELDR) in het EU-Comité van de Regio’s. In ´t Veld is vice-voorzitter van de Commissie Burgerlijke Vrijheden in het Parlement. Ze strijdt al jaren voor de bescherming van privacy en burgerrechten. Ze heeft een voortrekkersrol in de dossiers SWIFT en ACTA. In 2010 is ze rapporteur voor PNR, het akkoord met de VS, Australië, Canada en het voorstel voor een EU PNR en voor Europol en de doorgifte van persoonsgegevens aan derde landen. Ook is ze ´shadow rapporteur´ voor de e-Privacy richtlijn geweest. In ´t Veld heeft in 2010 de Winston Award gewonnen voor haar inzet voor de bescherming van privacy.

  1. Anoniem

    Goede kandidaat voor de 9 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.