Uitzending gemist: Big Brother Awards 2009 [video]

SURFcert Security Award 2010 voor Bits of Freedom

Het is nu officieel: 'Vrijheid is hot, controle is not'

Tijdens de tweedaagse beveiligingsconferentie van SURFcert en SURFibo heeft Bits of Freedom de SURFcert Security Award 2010 ontvangen. Bits of Freedom krijgt de Award als aanmoediging voor haar doorstart. Door de prijs, waaraan een geldbedrag van € 3000,- is verbonden, kan Bits of Freedom in de komende maanden een zelfverdedigingsgids voor internetgebruikers realiseren (persbericht).

In de zelfverdedigingsgids voor internetgebruikers valt in begrijpelijke taal te lezen hoe internetters hun privacy kunnen beschermen door middel van privacy-enhancing-technologies (PET). De gids zal de vorm aannemen van een website en uiteindelijk ook een boekje. In de gids zullen vragen worden beantwoord als:

– Hoe versleutel je een e-mail?
– Hoe kan je anoniem surfen op internet?
– Hoe versleutel je bestanden op je computer?
– Hoe ga je om met passwords?
– Wat zijn de risico’s van het opslaan van bestanden in de cloud?

Zoals bij alle projecten van Bits of Freedom, is uw technische deskundigheid, redactiewerk of jurdische expertise van harte welkom! Als u wilt meehelpen met het schrijven van de zelfverdedigingsgids voor internetgebruikers, neem dan contact op met Bits of Freedom.

  1. Ronnie

    Gefeliciteerd!

    En ik ben erg benieuwd naar die Gids. Ik hoop alleen niet dat zo’n mooi initiatief dalijk ten onder gaan aan het eigen succes. Immers als iedereen anoniem en encrypted op internet zit, komt er weer meer druk op de politiek om dat soort technieken te verbieden! Er zijn de laatste jaren al genoeg wetten doorgedrukt onder het mom van terrorisme, en je hoeft het woordje pedofilie maar te laten vallen en privacy wordt abrupt aan de kant geschoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.