Ter Horst komt te eenvoudig weg na onrechtmatige tap in AIVD-lekzaak

Bigwobber Brenno de Winter was ons voor bij Wob-verzoek naar internettaps

De onbekende broer van kilometerheffing: kentekenherkenning

Bits of Freedom heeft een poosje geleden in een radio interview aangekondigd zich in te zullen spannen om tapcijfers op internetverkeer openbaar te krijgen. Wob-expert Brenno de Winter was Bits of Freedom in zijn wob-verzoek (PDF) voor, ontdekte zij kort daarna.

Op 28 september j.l. antwoordde (PDF) de KLPD nog dat het technisch nog niet mogelijk was deze cijfers te leveren. Inmiddels heeft de Minister van Justitie in het Kamerdebat over de tapstatistieken van 26 november j.l. toegezegd om de cijfers te geven. One way or the other, eerlijkheid duurt het langst en transparantie zal er komen. Met dank aan Brenno de Winter voor de wob-verzoeken.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.