Tips voor verstandig gebruik Facebook

Europese burgerrechtenorganisaties organiseren positieve privacy-prijs

Persbericht: "Bits of Freedom: stop het downloadverbod"

De Europese burgerrechtenorganisties AEDH (Association Européenne pour la défense des Droits de l’Homme) en EDRi (European Digital Rights initiative) lanceren de eerste editie van de European Civil Society Data Protection Award (ECSDPA). De prijs is bedoeld om positieve initiatieven die bijdragen aan de zichtbaarheid en effectiviteit van het recht op privacy en de bescherming van persoonsgegevens in Europa te onderscheiden. De prijs zal uitgereikt worden op 28 januari, op Data Protection Day.

De initiatieven moeten publieke bewustwording vergroten, creatieve en constructieve bijdragen stimuleren, en nuttige uitwisseling van informatie te bevorderen. De ECSDPA-prijs staat open voor NGO’s, non-profits en andere leden van civil society uit de 47 lidstaten van de Raad van Europa. De deadline voor het indienen van nominaties is 15 januari 2010. Nominaties kunnen worden ingediend via: nominations@ecsdpa.org.

De ECSDPA prijs, de eerste in zijn soort, is mogelijk gemaakt door de Law Science Technology & Society Research Group van de Vrije Universiteit Brussel (LSTS/VUB) en het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren. De winnaar van de ECSDPA-prijs krijgt een lobby-training van een week in Brussel. Meer informatie over de prijs, inclusief de selectieprocedure, is hier te vinden.

Bits of Freedom is een van de oprichters en lid van EDRi. Bits of Freedom organiseert 5 februari de Nederlandse Big Brother Awards. Iedereen kan tot en met 12 januari kandidaten opgeven via kandidaten@bigbrotherawards.nl. Meer informatie over de Nederlandse Big Brother Awards van Bits of Freedom is hier te vinden.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.