• Menu

0 recente resultaten

Politie wil verdachten makkelijker op website plaatsen

Uit onderzoek van Brenno de Winter voor Nu.nl blijkt dat de politie de criteria voor het plaatsen van foto’s van verdachten online op depolitiezoekt.nl wil verruimen. De politie hoopt daarmee de tegenvallende populariteit van deze site wat op te krikken.Onlangs oordeelde de Ombudsman echter juist dat “aan opsporingsberichtgeving via internet […], de eis moet worden gesteld dat er geen redelijke twijfel over kan bestaan dát een strafbaar feit is gepleegd, dat de afgebeelde persoon daarbij op strafbare wijze betrokken is geweest en dat het een ernstig misdrijf betreft”. De politie was in die zaak te ver gegaan, door foto’s op internet te plaatsen terwijl er twijfel over bestond dat er een strafbaar feit was gepleegd: de betrokkene was op de site geplaatst omdat hij foto’s maakte van beveiligingscamera’s zonder iets te kopen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag