• Menu

0 recente resultaten

Europees Hof: verbod kansspelen via internet kan toelaatbaar zijn

Het Hof van Justitie heeft geoordeeld dat wegens de bijzondere kenmerken van het aanbieden van kansspelen via het internet een verbod om kansspelen aan te bieden via het internet gerechtvaardigd kan zijn door de doelstelling om fraude en criminaliteit te bestrijden en dus verenigbaar kan zijn met het beginsel van vrije dienstverrichting. De zaak was aangespannen door kansspelaanbieder Bwin, tegen de Portugese regelgeving, die erop neer kwam dat slechts een door Portugal aangewezen kansspelaanbieder zijn diensten via internet mocht aanbieden.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken meldde ondertussen dat een adviescommissie zich de komende maanden zal buigen over de vraag op welke manier in Nederland kansspelen via het internet kunnen worden aangeboden. Uiterlijk in maart 2010 brengt de commissie haar advies uit aan de minister van Justitie.

Persbericht Hof van Justitie C-42/07 (08.09.2009)
Adviescommissie onderzoekt wettelijke mogelijkheden kansspelen via internet (11.09.2009)

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag