'DigiD niet veilig genoeg'

Nederland in top twaalf spam landen

Gemeenten handhaven met satellietbeelden

Nederland heeft een plek veroverd in de top twaalf van spam landen. Nederland neemt met 1.8% van de wereldwijde spam de elfde plaats in. Dit meldt het beveiligingsbedrijf Sophos, in een rapport over spam in het eerste kwartaal van 2006.

Het rapport wijst op een opvallende vermindering van spam afkomstig uit de Verenigde Staten. Twee jaar geleden was nog meer dan de helft van de spam afkomstig uit de VS, nu is dat nog slechts een klein kwart. Dit is volgens Sophos een bewijs dat de Amerikaanse burger zich beter beveiligt tegen kwaadwillende hackers en dat de Amerikaanse aanpak van spam zijn vruchten begint af te werpen. Europa komt met 25% nu dicht in de buurt van Noord-Amerika. De meeste spam komt uit Azi?.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.