Effectiviteit aftappen gaat afnemen

Politie stuurt 3000 SMS berichten in zaak Seveke

Meer bevoegdheden bij opsporing kinderporno

Op 21 maart verzond de Nijmeegse politie 3000 SMS berichten naar mobiele nummers die ten tijde van de moord op de Nijmeegse activist Louis Seveke in de omgeving van de moord zijn gebruikt. De politie heeft daarvoor bij de mobiele aanbieders alle nummers opgevraagd.

De politie kon voor het opvragen van de mobiele nummers gebruiken maken van de nieuwe bevoegdheden uit de wet bevoegdheden vorderen gegevens die op 1 januari 2006 in werking is getreden.

De ontvangers van de SMS werden opgeroepen naar een uitzending van het televisie programma Opsporing Verzocht te kijken en zich als getuige te melden. Eerder gebruikte de politie in Rotterdam en Limburg een vergelijkbare methode.

Op 29 maart werd bekend dat zich bij de Nijmeegse politie geen enkele nieuwe getuige heeft gemeld. Het is niet bekend wat de Nijmeegse politie verder met de nummers gaat doen. In principe heeft iedere politieagent de bevoegdheid om aan de hand van telefoonnummers ook de bijbehorende naam, adres en woonplaats (NAW) van de abonnees op te vragen.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.