Big Brother Awards 2005

Belastingdienst zoekt testers Linux en Mac

Identificatieplicht is een gewenningsproces

De Belastingdienst heeft een testversie gepubliceerd van de aangiftesoftware voor Mac OS X en Linux. Daarmee komt de Belastingdienst tegemoet aan de kritiek dat elektronische aangifte alleen mogelijk is via Windows.

Sinds 23 september kan men vanaf de website van de Personeelsvereniging voor Computergebruikers van het Ministerie van Financiƫn aangiftesoftware downloaden voor Mac OS X en Linux.

Een medewerker van het ontwikkelteam legt op de website van OSOSS uit waarom men op deze wijze zoekt naar testers: “Normaliter maakt het ontwikkelteam gebruik van de medewerkers van de Belastingdienst en de leden van de personeelsvereniging PvCF om nieuwe software te testen. Voor de Linux-versie bleek het moeilijker om testers te vinden. Daarom werd besloten om een aantal Linux/UNIX/Mac-gebruikersgroepen aan te schrijven met het verzoek deze software onder de aandacht te brengen van haar leden.” Volgens het forum dat bij de test hoort, is de testperiode verlengd (zonder einddatum).

De broncode staat niet online.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.