Donnerabilia

What the Hack gaat door

Verweer Staat in aftapzaak XS4ALL

Het hacker-kampeer-congres ‘What The Hack’ dat van 28 tot 31 juli in Boxtel gepland is, kan doorgang vinden. De burgemeester van Boxtel had eerder laten weten dat hij geen vergunning voor de bijeenkomst wilde afgeven. De gemeente vreesde dat de openbare orde en veiligheid in gevaar zouden komen door het congres. Volgens de organisatoren van What the Hack berustte alles op een misverstand. De gemeente heeft inmiddels laten weten dat de vergunning op korte termijn rond is. Daarmee lijkt de rechtszaak die What de Hack wilde aanspannen ook van de baan.

Bits of Freedom heeft op 30 mei in een brief de burgemeester van Boxtel gevraagd vooral een vergunning te verlenen aan het hacker-congres. Leden van het Comité van Aanbeveling en bestuur van Bits of Freedom, waaronder Kamerleden en hoogleraren, hebben de brief ondertekend. In de brief wordt het belang van de conferentie onderstreept: “De conferentie levert van oudsher een belangrijke bijdrage aan technologische innovatie, juist omdat de internationale deelnemers elkaar in den lijve ontmoeten en op een informele maar intensieve manier ideeën en concepten met elkaar bespreken”. Een verbod op de bijeenkomst is volgens Bits of Freedom een “aantasting van de vrijheid van meningsuiting en van het recht op vrije vergadering”.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.