Demonstranten tegen Bush gefilmd en gescreend

Brein start kort geding tegen providers

Donnerabilia

Brein heeft een kort geding aangespannen tegen vijf grote internetproviders. Planet Internet, @Home, Chello, Tiscali en Wanadoo hebben een dagvaarding ontvangen waarin Brein de namen eist van in totaal 42 peer-to-peer gebruikers. De providers weigeren op basis van vrijwilligheid de gegevens over hun klanten aan Brein te verstrekken.

Eerder stuurde Brein al een eis tot schadevergoeding aan peer-to-peer gebruikers. In totaal 8 personen hebben daarop met Brein een regeling getroffen waarbij gemiddeld 2100 euro is betaald. Ook moesten zij beloven om nooit meer illegaal muziek aan te bieden via internet.

Brein beschikt alleen over de ip-adressen van de gebruikers en vraagt de internetproviders de eis tot schadevergoeding aan hun klanten door te sturen. De vijf providers werken daaraan mee. Brein wil van de providers nu de gegevens van de klanten die niet op de eis hebben gereageerd.

Het kort geding dient op 16 juni in Utrecht.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.