ID-plicht leidt tot 3300 boetes

Antiterrorisme maatregelen in Nederland

OPTA beboet spammers

Buro Jansen & Janssen houdt een overzicht bij van relevante stukken en commentaren op het gebied van anti-terrorisme wetgeving en maatregelen. In het overzicht zijn actuele overheidsstukken te vinden met betrekking tot de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, wetsvoorstellen, artikelen en commentaren.

Het overzicht bevat onder andere een commentaar van Ties Prakken, hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Maastricht, op het wetsvoorstel Opsporing en vervolging van terroristische misdrijven. Het wetsvoorstel maakt bewaring bij verdenking van een terroristisch misdrijf mogelijk en uitstel van volledige inzage van processtukken door de verdediging. Prakken spreekt haar vrees uit voor geheime processen waarin toetsing door de rechter drastisch gereduceerd wordt en de verdediging buiten spel wordt gezet.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.