Donnerabilia

Oprichting nieuw provider overleg

Privacynormen cameratoezicht

De providers XS4ALL en BIT hebben uit onvrede hun lidmaatschap van de ISP branche organisatie NLIP opgezegd. De beide providers willen een nieuw platform voor providers oprichten onder de naam Internet Service Provider Overleg (ISPO).

De providers hebben kritiek op het functioneren van de NLIP en vinden dat de NLIP te weinig resultaat uit haar lobby weet te halen. XS4ALL en BIT menen dat er genoeg animo onder providers is om gezamenlijk op te treden. Dat concluderen zij uit de respons op de open brief aan de Eerste en Tweede Kamer over de bewaarplicht.

De NLIP is onlangs drastisch ingekrompen en heeft haar woordvoering uitbesteed aan Duthler Associates. De NLIP staat op het punt op te gaan in de branche organisatie Nederland-ICT. Deze laatste zal per 1 januari 2005 samen met de FENIT, ICT Telecom en Vifkantec (kantoormeubelen) opgaan in ICT-Office.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.