Workshop 'Bewaarplicht Verkeersgegevens'

Verslag auteursrechtsymposium

Serienummers in kleurenprinters

Op 15 oktober organiseerden XS4ALL en Bits of Freedom een symposium over de toekomst van het auteursrecht. De organisatoren wilden het meest precaire vraagstuk aankaarten: hoe auteursrechten in een digitale omgeving beschermd kunnen worden zonder gebruikersrechten uit te kleden en welke concrete alternatieven denkbaar en haalbaar zijn om makers van creatieve werken te compenseren voor hun inspanningen. Daartoe behandelden de sprekers Christiaan Alberdingk Thijm, (advocaat), Bernt Hugenholtz (hoogleraar informatierecht), Nol Verhagen (Universiteitsbibliotheek UvA), Maarten Verboom (FNB; organisatie die informatie toegankelijk voor mensen met een leeshandicap) en Kamiel Koelman (Vrije Universiteit Amsterdam) een breed spectrum aan onderwerpen zoals DRM, heffingen, Creative Commons en Digital Academic Repositories. Na afloop gingen de Kamerleden Martijn van Dam (Tweede Kamer PvdA), Ankie Broekers-Knol (Eerste Kamer VVD), Kees Vendrik (Tweede Kamer GroenLinks) en Nicolien van Vroonhoven (Tweede Kamer CDA) met elkaar in discussie. Een video-registratie van het symposium is beschikbaar op:

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.