Remkes, Bolkestein en Vogelzang genomineerd

Big Brother Awards 2004

Glurende bewakers
DOSSIER: Big Brother Awards

Op zondagavond 24 oktober reikt Bits of Freedom voor de derde keer de Big Brother Awards uit. Met de award wordt de persoon, het bedrijf of de overheidsinstelling te kijk gezet die zich het afgelopen jaar te buiten zijn gegaan aan het controleren van burgers en afbreken van hun privacy.

Een deskundige jury maakt op 13 oktober de nominaties bekend, maximaal 3 kandidaten per categorie. In de jury zitten advocaat Christiaan Alberdingk Thijm, jurist Lodewijk Asscher, hoogleraar Bart Jacobs, jurist Bert-Jaap Koops, adviseur Fred Eisner en publiciste Karin Spaink. De uitreiking van de Big Brother Awards vindt plaats in Paradiso, Amsterdam. De uitreiking wordt gepresenteerd door Volkskrant columnist Pieter Hilhorst.

Nominaties zijn welkom via , bij voorkeur voorzien van uitleg en documentatie. De identiteit en gegevens van de inzenders worden niet openbaar gemaakt. De awards worden uitgereikt in vier categorieen personen, bedrijven, overheid en voorstellen.

Wie de uitreiking op 24 oktober wil bijwonen kan een e-mail sturen naar met daarin vermelding van voor- en achternaam (is belangrijk voor de namenlijst bij de portier van Paradiso). Er worden dus geen kaartjes opgestuurd, een vermelding op de namenlijst is echter wel noodzakelijk. Toegang is gratis!

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.