Spyware: de pest van de 21e eeuw

Brein waarschuwt p2p gebruikers

Lycos gaat in cassatie tegen vonnis anonimiteit

Sinds 9 augustus stuurt Brein waarschuwingen naar p2p gebruikers die muziek aanbieden via het internet. Waarschijnlijk maakt Brein daarbij gebruik van de chat functie in de p2p clients. In de waarschuwing wijst de organisatie op het privacy-gevaar dat de p2p gebruikers bedreigt: “Daarnaast brengt het deelnemen aan een uitwisseldienst grote risico’s mee voor uw computer en uw privacy: illegale bestanden kennen immers geen kwaliteitscontrole en u geeft jan en alleman toegang tot uw harde schijf”.

Eerder onderzocht het College bescherming persoonsgegevens het verzamelen van IP-adressen van gebruikers door Brein en kwam tot de conclusie dat dit is toegestaan. Kamerlid van Dam (PvdA) heeft vragen aan minister Donner gesteld over de actie van Brein.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.