Biostabiel verliest rechtszaak

RFID implant voor barrekening

Demonstratie tegen software-patenten

Een bar in Rotterdam gaat haar klanten de mogelijkheid bieden om een onderhuidse RFID te laten inbrengen. Met de chip worden alle betalingen, zoals entreegeld en drankjes, automatisch afgerekend. De RFID wordt ingebracht door een arts.

De RFID van fabrikant Verichip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Volgens de website van Verichip bevat de RFID een uniek serienummer. Het leesapparaat waarmee de chip in contact wordt gebracht, verstuurt het serienummer via een internetverbinding naar een register van de fabrikant waarin de persoonsgegevens van de gechipte personen staan.

De chip kan alleen worden gebruikt door winkels die aangesloten zijn bij Verichip. Voor systemen van andere fabrikanten zal dus telkens een nieuwe ‘rijstkorrel’ in de vinger moeten worden aangebracht.

De eigenaar van de bar is optimistisch over de bereidheid van zijn klanten om gechipt te worden: “Ik weet dat veel mensen ge├»mplanteerd willen worden. Trouwens, bijna iedereen hier heeft piercings, tatoeages of siliconen”.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.